23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Beton i stedet for spuns i stål

Det var forslaget om at erstatte spuns i stål med søjler i beton til en seks meter dyb byggegrube

- som hjembragte opgaven med at skabe fundamentet til en omfattende om- og tilbygning i kælderplan ved keramikmuseet Grimmerhus i Middelfart hos det blot tre år gamle entreprenørfirma CJ Anlæg A/S i Fredericia.

- Vi gør meget ud af at finde anderledes måder at gøre tingene på og bygger samarbejdet med vores kunder på en tæt og konstant dialog. For os er det vejen til at være en god sparringspartner, fortæller entreprenør Hans Jørgen Ebbesen, der ejer CJ Anlæg sammen med fem andre medarbejdere og Padborg-entreprenørfirmaet Chr. Johannsen AS.

- Det vakte begejstring hos både rådgiver og bygherre, at man med vores løsning helt kunne undgå at skabe vibrationer. Det oprindelige Grimmerhus er en fredet bygning fra 1857, og derfor frygtede man konsekvenserne af eventuelle vibrationer. Nu blev det til, at vi borede betonsøjler ned i jorden og anvendte en almindelig gravemaskine til boringen, siger Hans Jørgen Ebbesen og tilføjer:

Spændende muligheder

- Vi ser nogle spændende muligheder i denne metode og vil gerne bære den videre til andre byggerier. Specielt i byer, hvor det ikke altid er uden problemer at lave spuns på grund af vibrationerne. I P-kældre, almindelige kældre og mange andre bygninger kan man med fordel vælge vores betonløsning. Om beton er bedre end stål afhænger af jordbundsforholdene og mængden af vand i jorden.

CJ Anlæg, der har ca. 70 medarbejdere, udfører entreprenøropgaver i hele landet og arbejder med råhusbyggeri, brobygning, anlæg, jord/kloak, vej/belægning og service. Man arbejder inden for banearbejde, telekommunikation, energisektoren, petrokemiske anlæg, miljøopgaver og bolig- og erhvervsbyggeri. På kundelisten står bl.a. DLG, Telia, Statoil Raffinaderiet, Shell Raffinaderiet, Banedanmark og Energinet.dk.

- Vores største projekt til dato er etablering af 510 mastefundamenter til den nye 400 kV-forbindelse, der løber op gennem Jylland. Den udfører vi i et joint venture med Arkill, siger Hans Jørgen Ebbesen.

Styrker produktiviteten

CJ Anlæg er med i et pilotprojekt, som Dansk Byggeri og Fagligt Fælles Forbund står bag, og som har til formål at styrke produktiviteten gennem medarbejderinvolvering og øget medarbejderansvar.
2/

- Deltagelsen i projektet er vigtig for vores fremtidige arbejdsprocesser, som vi arbejder på at optimere, siger Hans Jørgen Ebbesen.

Citat:
”Vi gør meget ud af at finde anderledes måder at gøre tingene på og bygger samarbejdet med vores kunder på en tæt og konstant dialog.”

CJ A/S
Erritsø Møllebanke 10
7000 Fredericia
Fredericia Kommune
Danmark
CVR nummer: DK32311903
P nummer: 1016644451

Kontaktperson

UEK
Ulla Espersen Kristensen
Administrationsleder
+45 25280078 uek@cj-as.dk

Send til en kollega

0.047