23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Den Europæiske norm 14470-1 og DENIOS

Alle brandsikre skabe til farlige medie fra DENIOS tilbyder den højeste brandsikringsklasse i 90 minutter og opfylder alle krav og normer.

Den europæiske norm EN 14470-1 – regler og konsekvenser

- Normen er bindende for producenter af sikkerhedsskabe i størrelser < 1m3 (EN 14770-1)
- Brandmodstandsevnen af et skab fastsættes ved hjælp af brandtest (typetest) ifølge EN 14470-1.
- De bygningsmæssige krav er blevet ændret, og testbetingelserne præciseret.
- Brandmodstandsevne er opdelt i 4 typeklasser (type 15, 30, 60, 90).
- For første gang sættes der fokus på brandfolk i definitionen: [...] at mandskabet har nok tid til at komme ud og at brandfolk har nok tid til at komme ind [...] før en lille brand, som godt kan slukkes bilver til en storbrand på grund af de brændbare stoffer som lagres.

Klassificering er delt op i fire klasser 15, 30, 60 og 90 minutter (målte tid indtil temperaturen stiger til 180 ºC i min.)

- Hvorfor 180° C?
Mange af de anvendte kemikalier (fx. æter) har et automatisk antændelsespunkt (laveste temperatur hvorved dampe fra brændbare væsker kommer i kontakt med ilt eller varme objekter og derved selvantændes) på omkring 180° C. Denne temperatur blev derfor valgt som grænse.

Sikkerhedsdetaljer for EN 14 470 sikkerhedsskabe - Se forskellen

- Specielle forseglende og udvidende lister
Udvider sig i tilfælde af brand. Mellemrum mellem døren og rammen bliver total forseglet mod varme i tilfælde af brand, og derved forhindres varmen udefra i at slippe ind i skabet og dermed forårsage en mulig brand pga. opvarmning af indholdet.

Selvantændelsespunkt = Den laveste temperatur, hvorved dampe fra brændbare væsker kommer i kontakt med ilt eller varme objekter og dermed antændes.

- Specielle brandsikrede plader og isolering
Specielle brandsikrede plader giver en garanteret beskyttelse mod ekstern brand indenfor en given tidsperiode. Selv indenfor 90 minutter, og med en ekstern temperatur på 1000° C, kan man være sikker på, at temperaturniveauet inde i skabet ikke overstiger 180° C. Lufttemperaturen og varmen på de indre flader blev målt på 13 forskellige steder under en afprøvning i brændkammer.

På billedet øverst til højre vises en sammenligning tre mulige konstruktioner af sikkerhedsskabe.
Alle DENIOS' brandsikringsskabe er produceret og testet i henhold til den højeste og strengeste krav. Skabene findes i mange størrelser og udførelser. Dermed kan der altid findes et skab til ethvert behov.

Har du et spørgsmål, er vores professionelle eksperter naturligvis klar til at hjælpe dig via telefonen eller med et personligt besøg i din virksomhed. Giv os et kald!

Du kan kontakte os på telefon 76 24 40 80 eller send en mail til info@denios.dk
Få mere inspiration på vores hjemmeside

DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia
Fredericia Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30896173
P nummer: 1013642857

Kontaktperson

RSF
René Skovgaard Frøslev
Direktør
+45 76244080 ref@denios.dk

Send til en kollega

0.079