23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ikke tegn på fremtidige flaskehalse i bygge- og anlægsbranchen

Gårsdagens konjunkturbarometer fra Danmarks Statistik for bygge- og anlægssektoren maner frygten for flaskehalse i byggeriet til jorden.

Opgørelsen over byggeriets forventninger til fremtiden viser, at branchen muligvis ser mindre negativt på den umiddelbare fremtid. Men det er ikke bekymringen for overophedning og for mange opgaver, der får dem til at ligge søvnløse om natten.

Branchens forventning til ordrebeholdningen ligger stadig under, hvad der normalt forventes for denne periode af året. Dette og tallene for beskæftigelsen i byggeriet indikerer, at regeringens bekymringer over flaskehalse i branchen er overdrevne.

”Tallene i gårsdagens konjunkturbarometer og tallene for beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen fra sidste uge viser, at vi langtfra har nået et niveau, hvor der er fare for problemer med overophedning. Tværtimod. Det samlede konjunkturbarometer er negativt og beskæftigelsen i branchen ligger under gennemsnittet, ” siger adm. direktør i Danske Byggecentre, Palle Thomsen.

Hvis der er et problem, er det isoleret
Regeringen reagerer på tal og meldinger fra CRM Byggefakta. Men CRM Byggefakta påpeger også, at deres meldinger går på, at det er i forhold til de allerstørste projekter, der kan være problemer. Projekter der er så store, at kun en håndfuld entreprenører kan udføre dem. Det er således misvisende at tale om, at vi nærmer os en overophedning i bygge- og anlægsbranchen – som dagens tal også viser.

”Det er rigtigt, at der er en række meget store projekter i gang og i udbud, og de projekter vil unægteligt hæve aktivitetsniveauet for de involverede. Men det berører kun en meget lille del af branchen. Langt hovedparten af branchen – dem der ikke har størrelsen til at deltage i de største projekter, har langtfra nået et aktivitetsniveau, hvor der er risiko for prispres på grund af for højt aktivitetsniveau. Jeg vil snarere sige, at vi snarere kæmper for at nå et acceptabelt aktivitetsniveau. Og nu hvor boligjobordningen bliver udfaset, er der slet ikke brug for at skrue ned for den øvrige aktivitet, ” siger adm. direktør i Danske Byggecentre, Palle Thomsen.

Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@danskebyggecentre.dk

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047