23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Højeffektiv og prisbelønnet dansk ventilationsopfindelse finder vej til Building Green

For 2. år i træk deltager producenten InVentilate på Building Green-messen med sit prisbelønnede rørløse ventilationsanlæg MicroVent, som bruger 85 pct. mindre strøm end rørbaserede systemer.

”Building Green samler tidens vigtigste tendenser inden for bæredygtigt byggeri, og vi glæder os ikke mindst til at bidrage til debatten om indeklima, ventilation og energioptimering,” udtaler InVentilates direktør Morten Lundehøj.

De besøgende, der har planlagt at tage turen forbi på årets Building Green-messe, som finder sted d. 29.-30. oktober i Forum i København, kan allerede nu begynde at glæde sig: For andet år i træk deltager producenten InVentilate nemlig med MicroVent, en dansk ventilationsopfindelse med store energibesparelsesperspektiver.

Ventilationsanlægget har bl.a. vundet Ingeniørernes Produktpris i 2012 for sin højeffektive måde at skabe sundt indeklima på, og ud over massive driftsbesparelser sikrer MicroVent også store reduktioner i anlægsudgifterne.

Spar 85 pct. på elforbruget
- MicroVent er en decentral ventilationsløsning, der genanvender mere end 85 pct. af varmen i den udskiftede luft. Samtidig udnyttes den friske luft uden for bygningen, og gevinsten er et sundere og mere behageligt indeklima. Med MicroVent er det muligt at opnå store årlige besparelser på driftsomkostningerne, da anlægget tilpasses behovet i de enkelte lokaler og samtidig har et lavt energiforbrug til transport af luft. MicroVent bruger blot en fjerdedel af den energi, som centrale ventilationsanlæg normalt anvender, forklarer direktør og arkitekt Morten Lundehøj fra InVentilate.

- MicroVent installeres uden rørføring og er derfor nemmere og hurtigere at sætte op end centrale ventilationsløsninger. Frem for alt er MicroVent i stand til at ventilere direkte gennem ydermuren. Det er derfor ikke nødvendigt at bruge ekstra energi og plads på at skifte luften gennem lange ventilationskanaler. Løsningen er velegnet til optimering af indeklimaet i eksisterende såvel som nyt byggeri inden for både kontorer, skoler, daginstitutioner og boliger, fortsætter han.

InVentilate har senest leveret deres energibesparende ventilationsløsning, der efterlever de forventede energikrav i både BR15 og BR20, til Realdania Bygs nye MiniCO2 Typehus i Nyborg, som blev indviet d. 21. juni.

Indeklima og ventilation i et grønt perspektiv
InVentilate glæder sig til at fremvise MicroVent på Building Green, hvor Ikast-virksomheden forudser gode muligheder for at give det bæredygtige byggefokus et tiltrængt indeklimaindspark:

- Building Green er Danmarks største fagmesse for bæredygtige og energieffektive bygninger, og vi er ikke et sekund i tvivl om, at et element som indeklimahensyn i langt højere grad bør tænkes ind i den aktuelle energirenoveringsindsats, der præger byggeriet. Det er et af de fokusområder, som vi ser frem til at stille skarpt på, når vi gør de besøgende arkitekter og rådgivere klogere på MicroVent d. 29. og 30. oktober, slutter Morten Lundehøj.

Inventilate ApS
Orionvej 2
7430 Ikast
Ikast-Brande Kommune
Danmark
CVR nummer: DK32446809
P nummer: 1015498141

Send til en kollega

0.078