23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Omfattende renovering skal gøre boligområde mere attraktivt

Folketingets ghettoliste er en liste, som de færreste nok vil se sin ejendom på.

Derfor er Boligselskabet ABB, der bl.a. ejer ejerboligerne Løget Høj i Vejle, i gang med et stort renoveringsprojekt, der skal optimere lejlighederne og fjerne boligområdet fra den berygtede liste.

I Boligselskabet ABB har man en vision. En vision om at vende en negativ udvikling med stigende antal tomme boliger og svigtende beboerarrangement. Derfor er man gået i gang med en kæmpe modernisering af næsten 1.000 almennyttige boliger i Løget Høj Vejle, som skal gøre bydelen mere attraktiv at bo i.
Arbejdet omfatter inde- og udearealer, men projektet omfatter ikke kun kosmetiske forbedringer. Boligerne gennemgår også en række energiforbedringer, der er med til at give området en mere bæredygtig profil.

COWI, som er totalrådgivere på opgaven – i samarbejde med Pluskontoret Arkitekter og byMUNCH by- og landskabsdesign - har fået til opgave at håndtere hele processen omkring modernisering af bygningerne og boligkvarteret. Målet er at renovere og forbedre boligerne og boligkvarteret, og dermed tiltrække og fastholde en bred gruppe beboere. Man vil med andre ord gøre bydelen fuld af oplevelser, sundere og mere bæredygtig.

Bæredygtig isoleringsløsning
Dette gøres blandt andet ved hjælp af et særligt isoleringsmateriale, som skal være med til at sikre, at renoveringsprojektet bliver bæredygtigt. CBI Danmark producerer og leverer nemlig af ISOCELL-isolering, der er baseret på cellulose-baseret granulat, fremstillet af gamle aviser. En løsning, der vil være til gavn for byggeriet og de kommende beboere, fortæller Per Thomsen, Direktør i CBI Danmark:

”Vores papirisolering gør det muligt at levere en bæredygtig løsning til beboerne i Løget Høj, og bidrager samtidigt til en renoveringsløsning, der ønsker at tage hensyn til miljøet. ”

Første spadestik til projektet blev taget d. 18. december sidste år, og det forventes at være klar til indflytning kort før jul 2015.

Fakta - det vidste du ikke om CBI Danmark:
• CBI Danmarks produkter består af 90 % genbrug, som bliver blæst ind i vægge, etageadskillelser og åbne loftrum gennem særligt udviklede maskiner
• Løsningen isolerer mod kulden om vinteren og varmen om sommeren
• Den anvendte papiruld er 100 % organisk og transporterer derfor fugt ud til den tørre overflade.
• Cellulose fibre trækker fugten op fra jorden om sommeren og afleverer det igen om vinteren.

Nviro A/S
Bredgade 52
7480 Vildbjerg
Herning Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30712846
P nummer: 1013444575

Send til en kollega

0.093