23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Oplev verdens første Cradle-to-Cradle-certificerede ventilationskanal på Building Green

Med den tekstilbaserede ventilationskanal CradleVent fra KE Fibertec er det ikke kun den friske luft, der sendes i cirkulation:

CradleVent, som kan opleves på Building Green d. 29.-30. oktober, er nemlig verdens første Cradle-to-Cradle-certificerede ventilationskanal.

Den sikrer både et behageligt indeklima med store energibesparelser og er samtidig fremstillet af 100 pct. genanvendelige materialer.

Igen i år har KE Fibertec et frisk pust med i posen på Building Green, der d. 29.-30. oktober forvandler Forum i København til Danmarks største samlingspunkt for arkitekter, bygherrer og rådgivere på udkig efter inspiration til morgendagens bæredygtige byggeri: Producenten medbringer nemlig den tekstilbaserede ventilationskanal CradleVent, der som den første ventilationskanal i verden er blevet Cradle-to-Cradle-certificeret.

Skabt til fremtidens bæredygtighedskrav
- Fremtidens mangel på ressourcer øger behovet for løsninger, som minimerer affald og spild i byggeriet. Vi glæder os derfor til at præsentere de besøgende på Building Green for vores bud på, hvordan vi fremover sikrer et behageligt indeklima i kontorlokaler, sportshaller, skoler, laboratorier m.v. på en bæredygtig og ressourceeffektiv måde, fortæller marketingchef Claus Albertsen fra KE Fibertec og uddyber:

- Cradle-to-Cradle-certificeringen, som udgør en af de mest udbredte og anerkendte bæredygtighedsstandarder i verden, gør det lettere for bygherrer, rådgivere og arkitekter at honorere de stigende krav til dokumentation af byggematerialer. Dermed er det attraktivt at lade CradleVent indgå som en veldokumenteret komponent i byggeriet.

Minimering af energiforbruget
CradleVent er tekstilbaseret ligesom KE Fibertecs øvrige ventilationsløsninger, og det betyder bl.a., at ventilationskanalen bogstaveligt talt kan skræddersys fuldstændigt til forholdene i det enkelte rum. CradleVent fås i alle KE Fibertecs standardformater rund, halvrund og kvartrund, hvilket er med til at sikre en god, ensartet og ikke mindst trækfri luftfordeling, forklarer udviklingsingeniør Anders Olsen fra KE Fibertec og fortsætter:
- I modsætning til f.eks. stålrørskanaler fungerer tekstilkanaler lige effektivt ved både højt og lavt tryk. Ud over at give et bedre indeklima er resultatet også ofte, at der kan hentes store besparelser på energiforbruget.

Materialer i kontinuerligt kredsløb
Derudover er CradleVent fremstillet i 100 pct. genanvendelige materialer, som efter 15-20 år, når ventilationskanalen skal udskiftes, enten sendes retur til KE Fibertec eller til genbrug i lokalområdet.

- Ud fra et bæredygtighedsperspektiv vil lokal genanvendelse ofte være den bedste løsning, idet miljøbelastningen ved transport på den måde minimeres. Men ellers tager vi ventilationskanalerne retur, skiller dem ad, og lader enkeltdelene indgå i et nyt kredsløb, idet alt kan genbruges, lyder det afslutningsvis fra Anders Olsen.

CradleVent er indtil videre bl.a. blevet anvendt i det Cradle-to-Cradle-certificerede skolebyggeri Lyceum Schravenlant, der er tegnet af LIAG arkitekter, i byen Schiedam tæt på Rotterdam i Holland.
Den bæredygtige ventilationskanal kan opleves hos KE Fibertec på stand 86 på årets Building Green.

Om KE Fibertec
KE Fibertec udvikler, producerer og markedsfører ”godt indeklima” eller luftfordelingssystemer baseret på fiberteknologi. Tekstilkanalerne kan tilpasses, så de i form, farve og størrelse passer til rummet, og de kan anvendes i skoler, laboratorier, sportshaller, på kontorer og mange andre steder, hvor der er behov for et godt indeklima og en effektiv udluftning. KE Fibertec lancerede i 2012 verdens første Cradle to Cradle-certificerede ventilationskanal CradleVent®.

KE Fibertec AS
Industrivej Vest 21
6600 Vejen
Vejen Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19138038
P nummer: 1002938299

Kontaktperson

LAC
Lotte Aakjær Cornelius
Salgsingeniør
+45 75 36 42 00 lac@ke-fibertec.dk

Send til en kollega

0.05