23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Effektiv rengøring i fødevareindustrien: Beslag sikrer hygiejnisk montage af fotoceller

Hvad er fordelen ved at benytte godkendte fotoceller, hvis monteringsbeslaget er uhygiejnisk og umuligt at gøre rent? Ingen! Derfor har SICK udviklet et monteringssystem, som sikrer hygiejnisk montage af sensorer.

Hvis der ikke er mulighed for opbygning af bakterier, er der ingen risiko for produktet. Så simpelt er det, når det kommer til maskiner, der producerer fødevarer, drikkevarer eller medicinal produkter. Ved hjælp af nøje udvalgte materialer, gennemtænkt design og kvalitetsudførelse sikrer beslagserien at alle lovkrav, relevante standarder og direktiver følges og overholdes.

Design og materiale
Kravene som stilles, er særdeles høje. Ingen ridser, lommer, huller eller kanter i designet må kunne give plads til bakterier. Materialet skal modstå aggressive rengøringsmidler og vandtryk og skal være yderst fleksibelt, således at det kan benyttes til et stort antal applikationer i industrien.
Designet skal give vand og kemikalier mulighed for at løbe af men ikke hurtigere end rengøringsmidler kan nå at have en effekt. Derfor kræves en overfladeruhed på <0,8 um RA.
Samlinger mellem de individuelle metaldele skal være forseglet med tætningsmateriale, som yder både kemisk og termisk modstandsdygtighed, og lever op til FDA’s krav.
Beslagene er fremstillet i rustfrit V4A(1.4404/316L) stål og de er dermed modstandsdygtige mod de kemiske forbindelser der benyttes i rengøringsmidler. Derudover er beslagene testet efter IP66, IP67 og IP68, som sikrer modstandsdygtighed mod vandtryk og spulevand.

Simpel montage
Beslaget er designet uden synlige huller og skruer. Sensorposition justeres i højden via teleskopforlænger, som samtidigt sikrer vinkel til reflektor eller produkt. Sensoren drejes i en bajonetfatning og sikres derved optimalt til teleskoparm uden brug af nogen form for værktøj. Beslagene kan leveres som vægophæng, bordbeslag og med teleskoparm i lige eller vinklet version. For at understøtte designet leveres der også reflektor og fotoceller, som lever op til de høje krav.

Sensor med i designfasen
På automatiske maskiner, til indsættelse i hygiejniske miljøer, forsøger man traditionelt at holde antallet af sensorer nede, da man ved, de giver hygiejniske problemer. Med det nye design er det muligt at placere de sensorer, der er behov for – lige præcis der, hvor man ønsker, uden at gå på kompromis med sikkerheden.
Kontakt SICK’s salgsingeniører for at få mulighed for tidlig hjælp i design og placering af sensorer.

Fakta: De hygiejniske beslag er designet efter:
Fødevarehygiejne - Rengøring og desinfektion DIN 10516:2009-05
Maskinsikkerhed - Hygiejnekrav til design af maskiner DIN EN ISO 14159:2008-07
EU materiale sikkerhed ved kontakt med fødevarer, 1935/2004/EC og 10/2011
Designet ifølge EHEDG guidelines
Materiale sikkerhed ifølge FDAs krav


Mere information
Kontakt SICK på tlf. 4582 6400
eller besøg os på FoodTech 2014, stand k8130 28.-30. oktober.

SICK A/S
Lejervej 17, st. tv.
3500 Værløse
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78418311
P nummer: 1002550225

Kontaktperson

EK
Esben Ketler
Marketingchef
+45 4594 2437 ketler@sick.dk

Send til en kollega

0.093