23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Altaninddækning med foldeglas tilbage betaler sit ”carbon footprint”

Hvad er Carbon Footprint, kan man beregne tilbagebetalingstiden på altaner med foldeglas?

Altaninddækning sparer energi og miljø
En inddækket altan etableres ofte for at udvide rummet der forbinder en ejerlejlighed og verden udenfor, på trods af årstiden eller vejret. Foldeglasset betragtes som en velbegrundet løsning, der forbedrer levekomfort og indretnings muligheder på altanen. Ligeledes er foldeglas kendt for at reducere vedligeholdelse og reparation. Derudover kan det nye uderum betragtes som et semi-varmt rum der passivt lagrer solenergi og herved bidrager til en energibesparelse.

Beregning af energibesparelsen
Beregningen er fortaget på Tampere teologiske institut.
Ifølge denne undersøgelse viser resultatet en energibesparelse på 3,4% -10.7% i en 80 m2 lejlighed. Besparelsen er afhængig af altanens design og placering, den gennemsnitlige besparelse er på 5,9%. Hertil kan man have i betragtning at energiomkostninger formentligt forsat er stigende.

Hvad er tilbagebetalingstiden.
Beregninger påviser at købsprisen på altanlukningen er tilbagebetalt indenfor 15-25 år, ved en gennemsnitslig energibesparelse på 6%. I situationer hvor altaninddækningen har bidraget til en værdiforøgelse af ejendommen, så som et kosmetisk løft af facaden, en forbedret udsigt eller hvor altanlukningen har medvirket til en reducering af støjniveauet kan tilbagebetalingstiden i nogle tilfælde blive reduceret yderligere.

Hvad er Carbon Footprint?
Carbon Footprint er en betegnelse for den mængde af udledt CO2, som vi hver især er ansvarlig for gennem vores daglige energiforbrug. Fodaftrykket bruges som et billede på den påvirkning, som den enkeltes forbrug har på Jorden. Virksomheder kan måle deres samlede udledning, hvis de ønsker et overblik over, hvordan deres drift påvirker miljøet

Altaninddækningens ”Carbon footprint”
Undersøgelse foretaget af Rambøll Oy:
CO2-beregningen medtager faktorer som den samlede kuldioxid belastning produceret af produktion, transport, installation, vedligeholdelse og endelig genanvendelse af altaninddækningen. Ud fra disse faktorer ender udledningen på 200 kg. Kuldioxid. Hertil kan den årlige energibesparelser modregnes som svarer til ca. 50 kg. Kuldioxid. Når disse faktorer bliver sammenholdt tager det gennemsnitligt kun fire år at tilbagebetale sit Carbon Footprint.

Kontakt vore konsulenter med god øko- samvittighed for at høre om mulighederne ved både nybyggeri og renoveringsopgaver på: TLF.: 60811601 eller mail: info@alument dk.dk

Alumentdk
Albuen 4B
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK41423870

Kontaktperson

LB
Lars Bomholt
Salgschef
+45 60811601 lb@alumentdk.dk

Send til en kollega

0.065