23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ROCKWOOL A/S slår et slag for genanvendelse og bæredygtighed

Når byggebranchen mødes til Building Green Messen den 29.-30. oktober, stiller ROCKWOOL A/S skarpt på bæredygtige byggerier og genanvendelse af byggematerialer.

Bæredygtighed og energieffektivitet er højt på dagsordenen, når Building Green for fjerde år i træk afholdes i Forum i København den 29.-30 oktober. ROCKWOOOL A/S benytter muligheden for dialog med byggebranchen og formidler viden om, hvordan virksomhedens produkter bidrager til bæredygtigt byggeri. Konkret sættes blandt andet fokus på genanvendelse af materialer.

- ROCKWOOL A/S har i 77 år leveret isoleringsprodukter, der er med til at nedsætte energiforbruget i danske bygninger. Vi har naturligvis udviklet produkterne og produktionen meget siden vi startede, og et af de områder, hvor vi er i front er inden for genanvendelse. Vi er den eneste isoleringsproducent i Danmark, der har en genanvendelsesordning, hvor vi kan tage vores brugte produkter tilbage og lade dem indgå i fremstillingen af ny isolering. Det er vigtigt for os at vise, hvordan byggebranchen gennem en målrettet tilgang til genanvendelse kan tage et samfundsansvar og forvandle affald til ressourcer, siger Thomas Kähler, Adm. Direktør i ROCKWOOL Scandinavia.

Udover brugt isolering indgår restprodukter fra andre industrier i fremstillingen af ny isolering. To tredjedele af den stenuld ROCKWOOL A/S fremstiller, er lavet af genbrugsmaterialer i en eller anden form.

Vigtig viden for arkitekter og ingeniører
På messen sætter ROCKWOOL A/S også fokus på bæredygtigt byggeri. ROCKWOOL A/S har leveret produkter til en række af de bygninger, der er certificeret som bæredygtige efter den danske standard – DGNB. Arkitekter og ingeniører med interesse for grønne byggerier kan derfor modtage relevant viden om fordelene ved at anvende ROCKWOOL produkter.

Ud over økonomiske, sociale og miljømæssige bæredygtighedselementer vurderes byggeriets bæredygtighedsprofil også i forhold til teknisk og procesmæssig kvalitet. Inden for fire af ordningens fem hovedområder bidrager produkter fra ROCKWOOL A/S til point.

- På den miljømæssige og økonomiske bundlinje er vores isoleringsprodukter med til at sikre, at bygninger ikke belaster miljøet eller totaløkonomien unødigt. Men der er også en tryghed og sikkerhed i at anvende ubrændbare materialer, som samtidig giver et behageligt indeklima og virker støjreducerende. På den måde bidrager vores produkter også til point i den sociale og tekniske kvalitet i DGNB, forklarer Thomas Kähler.

DGNB-certificeringen administreres af Green Building Council, der er officiel partner på Building Green Messen. På messestanden vil det være muligt at tale med ROCKWOOL-medarbejdere, der kan fortælle mere om, hvordan produkterne medvirker til, at byggerier kan opnå en bæredygtighedscertificering.

Politisk debat
Igen i år afholdes der seminarer og konferencer på messen, hvor det blandt andet er muligt at overvære en debat med Connie Hedegaard og energiordfører Per Clausen fra Enhedslisten. Se mere om programmet på Bulding Greens hjemmeside http://buildinggreen.eu/. Her er det også muligt at hente en gratis adgangsbillet til messen.

ROCKWOOL Danmark A/S
Hovedgaden 501
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42391719
P nummer: 1003070002

Send til en kollega

0.063