23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Usædvanligt partnerskab fremtidssikrer boligfacader til BK2020-krav

Boligkomplekset Tårnbyparken får i øjeblikket opgraderet facader med Velfac Ribo vinduer og altandøre med 3-lags ruder, der lever op til kravene i BK2020.

Modsat gængs praksis har Velfac og PNP BYG siden prækvalifikationen dannet et tæt samarbejde omkring levering og udførelse – med en langtidsholdbar facadeløsning som resultat.

Normalt inddrages producenten først i et byggeprojekt, når udførelsen står for døren, og materialerne skal leveres. Men i tilfældet Tårnbyparken ville bygherren det anderledes: Boligorganisationen Tårnbyhuse, der holder til i Kastrup, ønskede fra starten at sikre opgraderingen af sin Tårnby-afdelings klimaskærme bedst muligt på den lange bane. Derfor blev det besluttet at udbyde facaderenoveringen, der også omfatter etablering af nye altaner, i partnerskabsregi for teams af producenter og entreprenører.

Det lange perspektiv vandt
Partnerskabsmodellen betød bl.a., at det vindende team af leverandører og udførende sammen skulle stille garanti og dermed hæfte solidarisk for den samlede løsning. 11 teams blev oprindeligt inviteret til prækvalifikationen, og 5 gik videre til udbudsrunden, hvor Velfac og PNP BYG A/S endte med at blive valgt til opgaven, som omfatter udskiftning og montage af i alt ca. 4500 vinduer og altandøre.

- At valget faldt på os, skyldtes først og fremmest, at vi kunne levere den bedste løsning set i et langsigtet økonomisk perspektiv frem for den billigste pris her og nu. Boligforeningen havde fra starten fokus på energibesparelser, løsningens holdbarhed og de langsigtede driftsfordele, og det blev udslagsgivende, fortæller key account manager Claus Haastrup fra Velfac.

En del af Velfacs overskud doneres til velgørende formål i Danmark. Virksomheden har, som et selskab i VKR-koncernen, således et stort fokus på bæredygtighed og socialt ansvar – en omstændighed, der også var medvirkende til, at de sammen med PNP BYG A/S vandt entreprisen.

Alle sten vendt fra starten
- Hele processen har været meget usædvanlig, først og fremmest fordi ideen om at udbyde facadeentreprisen til teams af producenter og montører er det omvendte af den normale verden i byggeriet herhjemme, fortsætter Claus Haastrup og suppleres af adm. direktør Carsten Jensen fra PNP BYG, der i år er udnævnt til Gazelle-virksomhed og med i opløbet til den internationale pris ’Entrepreneur of the Year’:

- Det tætte samarbejde allerede i prækvalifikationsfasen har gjort, at alle sten er blevet vendt, og alt er blevet afstemt på forhånd, så vi er kommet bedst muligt fra start. Det gælder alle parametre fra priser og logistik til montagemåder og tekniske specifikationer, forklarer han.

De helt rigtige vinduer og døre til bygningen
Tårnbyparken er en tæt-lav bebyggelse fra 1970erne, og den valgte facadeløsning består af Velfac Ribo-lavenergivinduer og -altandøre med 3-lags ruder. Velfac Ribo-serien, der er kendetegnet ved sit enkle design, egner sig særligt til renovering af bygninger fra 1960 til 1980. Derudover lever både vinduer og altandøre op til de kommende krav i BK2020, og Velfac giver desuden 25 års garanti på funktionsdueligheden.

- Den typiske udfordring i forbindelse med renoveringer er at finde de rette vindues- og dørelementer til indbygning de rigtige steder, så resultatet bliver den helhedsløsning, som bygherre og rådgiver ønsker. Det har vi kunnet her, ikke mindst på grund af det forbilledlige samarbejde med Velfac, påpeger Carsten Jensen til slut.

VELFAC
Bygholm Søpark 23
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21147583

Send til en kollega

0.047