23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Håndværkerfradrag eller ej: Det betaler sig ikke at vente med energirenoveringen

Udsætter man eksempelvis vinduesudskiftningen på huset, går man glip af op mod 5.000 kr. årligt i sparede varmeudgifter.

Der er derfor ingen grund til at vente med energirenoveringen til efter en eventuel genindførelse af håndværkerfradraget. Desuden skal arbejdet igangsættes nu, hvis man vil udnytte et eventuelt fradrag for i år. Sådan lyder budskabet fra både producerende og udførende.

Den mere eller mindre sandsynlige udsigt til, at håndværkerfradraget i år bliver genindført efter folketingsvalget, får mange i byggeriet til at frygte for ordretilbagegang og faldende efterspørgsel i månederne op til den endelige afklaring. Men landets boligejere har faktisk ingen grund til at vente med at igangsætte f.eks. energirenoveringer i forventning om håndværkerfradragets genkomst. Sådan lyder udmeldingen fra adm. direktør hos Velfac, Finn Jespersen.

Risikerer at gå glip af fradrag
- Efter al sandsynlighed vil en genindførelse af håndværkerfradraget tidligst kunne blive en realitet til efteråret. Venter man så længe med at sætte gang i renoveringen af huset, risikerer man nemt, at arbejdet først kan udføres i 2016, så man alligevel går glip af fradraget for i år. Eksempelvis vil man, hvis man går i gang med en vinduesudskiftning i oktober, ikke kunne være sikker på at få leveret sine nye vinduer inden årsskiftet, for leveringstiden ligger oftest på 8-10 uger, pointerer Finn Jespersen og fortsætter:

- Vi hilser det selvfølgelig velkomment, hvis der er udsigt til, at håndværkerfradraget genindføres, for vi synes, at det er en fantastisk ordning, som gavner både beskæftigelsen og omsætningen i byggeriet og dermed samfundet som helhed. Men det er samtidig vigtigt at huske på, at energiforbedrende tiltag som f.eks. vinduesudskiftninger altid vil være en god investering for boligejeren. Og jo længere tid man venter, jo dyrere bliver det, understreger han.

Spar tusindvis af kroner årligt
DTU og Risø dokumenterede tilbage i 2009, at et ældre enfamilieshus, som får udskiftet de gamle trævinduer til energiruder med varmekant, typisk kan halvere varmetabet gennem vinduerne og reducere det årlige varmebehov med omkring 100 kWh/m2 vindue.

Derudover viser de nyeste tal fra brancheorganisationen VinduesIndustrien, at udskiftning af samtlige vinduer og døre på et almindeligt parcelhus kan reducere varmeudgifterne med op mod 4-5.000 kr. årligt i 30-40 år.

Vinduesudskiftning betaler sig i allerhøjeste grad
Tallene kommer ikke bag på tømrermester Johnny Andersen fra JA Vinduer i Horsens, som med flere end 600 vinduesudskiftninger bag sig siden opstarten i 2006 ofte har oplevet den store forskel, som nye vinduer gør for boligejeren.

- Håndværkerfradrag eller ej, så kan det i allerhøjeste grad altid betale sig at investere i nye energirigtige vinduer til huset. Vi får masser af tilbagemeldinger fra kunder, som efter vinduesudskiftningen pludselig oplever meget mere varme inden døre. Hvor termostaten tidligere skulle stå på 3 for at give den rette temperatur, behøver den nu kun at stå på 2, fortæller Johnny Andersen og fortsætter:

- Det handler selvfølgelig mest af alt om, at folks årlige varmeregning bliver markant lavere år efter år. Men også indeklimaet i huset bliver bedre, og mange af vores kunder fortæller f.eks. om, hvordan generende fodkulde og træk i entré og stue er helt forsvundet, efter at de nye vinduer blev monteret, påpeger han.

VELFAC
Bygholm Søpark 23
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21147583

Send til en kollega

0.078