23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Boliginvesteringerne er ikke fulgt med det øvrige opsving

Danskernes investeringer i boliger i 4. kvartal ligger med et fald på 1,7% i forhold til 3. kvartal markant under niveauet for anlægsinvesteringer, som er steget med 7,9%.

Niveauet for boliginvesteringer er samtidig knap 2% lavere end for samme periode sidste år. Det på trods af, at bruttonationalproduktet og det private forbrug begge er vokset i samme kvartal.

”Det overrasker mig desværre ikke, at der har været tilbagegang i boliginvesteringerne i 4. kvartal. Når vi taler med vores medlemmer, melder de stadig om, at det går trægt, særligt med de større projekter som eksempelvis renovering og forbedringer af private boliger, ” siger adm. direktør hos Brancheforeningen Danske Byggecentre, Palle Thomsen.

Udkantsdanmark mærker ikke fremgangen
Eftersom det primært er investeringer i store offentlige anlægsprojekter, der trækker fremgangen i byggeriet op, kommer det ikke de mindre virksomheder til gode, da det er ganske begrænset, hvilke virksomheder der reelt har mulighed for at nyde godt af de mange offentlige anlægsmilliarder, der bliver pumpet ud i samfundet. Samtidig er investeringerne ofte koncentreret omkring de større byer, hvor aktiviteten i forvejen er høj.

Dagens tal illustrerer meget godt, at den vækst, politikerne taler om der er i byggeriet, hovedsageligt stammer fra de meget store investeringer, der er foretaget i offentlige anlægsprojekter. Den samlede fremgang giver således ikke flere ordrer hos mindre håndværkere i udkantsområderne og de mange relaterede erhverv som eksempelvis byggecentre, der leverer til håndværkerne,” siger Palle Thomsen.

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047