23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Coromatic beskytter Skåne imod strømudfald

Et nyindrettet anlæg vil understøtte regionens strømdistributionssystem.

Et nyt Malmö-baseret nødstrømsanlæg, bygget af E.ON Värmekraft i samarbejde med Coromatic, blev godkendt i slutningen af ​​januar. I tilfælde af større lokale forstyrrelser vil anlægget nu tjene til at rekonstruere Skånes elnet.

E.ON Värmekraft’s to gasturbiner, som skal forsyne store dele af Skåne med strøm i tilfælde af netværksfejl, er tidligere stødt på udfordringer, da den ene turbine er afhængig af et velfungerende elsystem for at starte. Det nybyggede anlæg by-passer denne hindring, og støtter turbinen med strøm via to containermonterede, dieseldrevne generatorer og switchgear systemer. De 4100 kilowatt effekt genereret af anlæggene svarer til kravene til forsyning af strøm til 400 husstande eller to mindre bysamfund.

- Den teknisk komplicerede karakter i dette projekt har virkelig udfordret os. Enheden kræver en stor mængde strøm, hvilket isoleret set gør dette projekt til et af ​​de største forsyningsanlægprojekter, vi endnu har stødt på. Men udfordringer er beregnet til at blive overvundet. Vi er nu sikre på, at gasturbinen starter det øjeblik, der er brug for det, siger Thomas Wunger, administrerende direktør i Coromatic AB.

Gasturbinen vil støtte strømfordelingssystemet i tilfælde af strømsvigt, snarere end at køre kontinuerligt. Når anlæggene starter, udsendes strøm minutter efter.

Den statsejede, offentlige forsyningsvirksomhed Svenska Kraftnät ejer det svenske elnet, og de indledte og fastsatte kravene til kraftværket. For at sikre Sveriges strømforsyning i krisesituationer, har Svenska Kraftnät oprettet lignende faciliteter en række steder i Sverige.

- Det nye nødstrømsanlæg er en vigtig del af vores anlæg. Vores samarbejde med Coromatic har resulteret i en optimeret løsning, der lever op til de høje standarder for Svenska Kraftnät og E.ON, siger Emma Ekdal, E.ON Värmekraft.

Coromatic A/S
Præstemarksvænge 17
4000 Roskilde
Roskilde Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30243005

Send til en kollega

0.047