23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Smart samledåse er tunnelbyggerens nye bedste ven

En ny brandsikker samledåse til tunnelbyggeri fra tyske Spelsberg kombinerer funktionssikkerhed med robusthed og brugervenlighed.

Dåsen er brandsikker og forsynet med stik til strømudtag, som sikrer hurtig elforsyning i forbindelse med service eller reparationer i tunneler.

Brandsikring af tunneler og andre større anlægsopgaver har aldrig været nemmere end med Spelsbergs seneste generation af funktionssikre samledåser.

Rapid-Box, som dåsen kaldes, kan monteres på vægge, lofter eller i kabelbakker. Og eftersom montagebeslagene er anbragt på ydersiden af dåsen, kan Rapid-Box installeres uden at fjerne låget.

Vibrationssikre klemmer og det faktum, at montering af forsyningskablet kan foretages uden at klippe kablet, er to andre designoptimeringer, der bevirker, at installationen af Rapid-Box kan klares på 15 minutter, forklarer Carsten Berntsen, administrerende direktør i Spelsberg A/S.

”Man kan sætte sin dåse op, komme med et kabel, åbne låget og så lægge sit kabel ned i uden videre. Det er ganske enkelt smart. Man skal bare trække kablet, afisolere det og så videre til den næste dåse.”

Oplagt til tunneler
Rapid-Box er vand- og spuletæt i henhold til IP66 og IP67 samt IK09-godkendt i henhold til EN 61439-2. Desuden er dåsen funktionssikker i henhold til E30, E60 eller E90 i henhold til DIN 4102 og EN 1363.

Det gør den til en oplagt løsning i danske tunnelbyggerier som eksempelvis Femern-forbindelsen, og Københavns Metro, hvor traditionelle samledåser hurtigt kommer til kort på grund af de høje sikkerhedskrav.

”Der er et væld af sikkerhedsmekanismer, der træder i kraft, hvis der udbryder brand i eksempelvis en togtunnel. Men elektriske pile og den slags foranstaltninger betyder jo ingenting, hvis der ikke er noget strøm. Derfor har man brug for funktionssikre dåser, der lever op til de høje sikkerhedskrav i især togtunneler,” forklarer Carsten Berntsen.
CEE-stik sikrer let adgang til strøm
Samtidig er Rapid-Box desuden som standard udstyret med op til to CEE-strømudtag, der sikrer nem adgang til strøm i tilfælde af reparationer eller service.

Det reducerer behovet for enten besværlig kabeltrækning i eksempelvis en tunnel eller at skulle anvende en generator.

Ifølge Carsten Berntsen er Rapid-Box også velegnet til større offentlige byggerier eller industrielle anlæg, hvor der ligeledes stilles høje krav til brandsikkerheden.

Spelsberg A/S
Slipshavnsvej 12
5800 Nyborg
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31060869
P nummer: 1013779879

Send til en kollega

0.047