23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bio-Blokke reducerer udgifterne til bedre vandmiljø i det åbne land

Med Miljøstyrelsens godkendelse af Bio-Blokke til nedsivning af spildevand i åbent land har såvel husejere som landmænd nu udsigt til markante besparelser på etablering af nedsivningsanlæg.

Den biologisk rensende løsning, der består af extruderede plastnet, kan bl.a. opleves på Rørcenterdagene 2015 d. 10.-11. juni på Teknologisk Institut i Taastrup.

Nu er det slut med omkostningstung etablering af traditionelle grus- og stenfaskiner. Den biologisk rensende Bio-Blok 150 bestående af extruderede plastnet fra producenten Expo-Net er nemlig blevet godkendt af Miljøstyrelsen til nedsivning af spildevand i det åbne land.

Bakterier gør al arbejdet
Miljøstyrelsens godkendelse er ikke mindst godt nyt for beboerne i de ca. 230.000 danske helårsboliger, som ikke er tilsluttet det offentlige kloaknet. De er siden implementeringen af EU’s Vandrammedirektiv i dansk lovgivning med Miljømålsloven i 2010 blevet mødt med skærpede politiske krav om mere effektive rensningsløsninger. Det samme gælder landmændene, der ligeledes har grund til at glæde sig.

- Der er stort fokus på forbedring af vandmiljøet i det åbne land via f.eks. nedsivningsanlæg, der renser husstandenes og landbrugenes spildevand, så udledningen af fosfor, kvælstof og andre organiske stoffer i søer og åer minimeres, fortæller salgschef Niels Arp-Nielsen fra Expo-Net og fortsætter:

- Vi har derfor udviklet Bio-Blok 150, som takket være sin store og ru overflade kan fungere som et langt mere effektivt filtermedie i nedsivningsanlæg end traditionelle grus- eller stenfaskiner. Årsagen til Bio-Blokkens høje virkningsgrad er, at de naturlige bakterier, som renser vandet ved at spise de miljøskadelige stoffer, får langt større ilttilførsel og overflade at fæstne sig på, så de får lettere ved at gøre deres ’arbejde’. '

Massiv reduktion af udgifterne
Niels Arp-Nielsen nævner som et konkret eksempel, at 1,83 m3 Bio-Blok 150 (svarende til 11 stk.) er nok til at erstatte 8,0 m3 grus i nedsivningsanlæg, og mens de 11 stk. Bio-Blokke tilsammen blot vejer ca. 150 kg, er vægten af grusmængden omkring 16.000 kg.

- Det giver sig selv, at anvendelsen af Bio-Blokke frem for grus ikke kun giver massive besparelser på udgifterne til opgravning, transport og deponering. Også udgifterne til arbejdsløn i forbindelse med etableringen af nedsivningsanlæg reduceres betydeligt, understreger han.

Bio-Blok 150 på Rørcenterdagene 2015
Ud over at være blevet godkendt af Miljøstyrelsen til anvendelse i biologisk rensende nedsivningsanlæg indgår Bio-Blok 150 desuden i alle de tre minirensningsanlæg, som i dag er godkendt af Miljøstyrelsen til spildevandsrensning i det åbne land.

Det effektive filtermedie kan bl.a. opleves til Rørcenterdagene 2015 d. 10.-11. juni på Teknologisk Institut i Taastrup. Her vil Expo-Net sammen med Ivar Haahr A/S sætte fokus på mulighederne for minimering af omkostningerne ved etablering af effektive biologiske rensningsløsninger som f.eks. åbne og lukkede pilerensningsanlæg, hvor Bio-Blok 150 også med fordel kan anvendes.

EXPO-NET Danmark A/S
Georg Jensens Vej 5
9800 Hjørring
Hjørring Kommune
Danmark
CVR nummer: DK53271715
P nummer: 1002002837

Send til en kollega

0.062