23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ETA-Danmark A/S udsteder officiel dokumentation på grøn teknologi (ETV)

Blandt de allerførste i Europa har to danske virksomheder fået bevis på effekten af miljøteknologiske produkter. Det kan være en døråbner til eksport og nye markeder.

Smilene er store hos ETA-Danmark A/S, der netop har tildelt to danske virksomheder verifikation på deres klima- og miljøteknologier. Mosbaek A/S og J. S. Trading Aps fik overrakt deres verifikationer af Europa Kommissionen i Barcelona i slutningen af maj og er dermed de to første virksomheder i Danmark – og blandt de allerførste i Europa – der kan bevise effekten af miljøteknologiske produkter. Det vil sige, at de kan redegøre for effekten af deres grønne produkter og bevise over for deres kunder, at de virker efter hensigten og lever op til det, de lover.

Danmark er langt foran

- Det er glædeligt, at hele to danske virksomheder får dokumentation for deres grønne teknologier. Der er kun én anden virksomhed i EU, der er verificeret på nuværende tidspunkt. Dermed er Danmark langt foran på området og markerer sig i EU som rollemodeller inden for klima og miljøteknologi, siger Thomas Bruun, administrerende direktør i ETA Danmark A/S
- en del af Dansk Standard - der er akkrediteret til at udstede verifikationer af miljøteknologier.

Døråbner til eksport og nye markeder

Dokumentationen er ifølge Thomas Bruun med til at åbne døre på eksempelvis eksportmarkeder for de danske virksomheder, da de dermed kan dokumentere, at deres miljøpåstande om et givent produkt holder, og at de er baseret på valide testresultater.

- Verifikationen er et utroligt vigtigt skridt for os, da den understøtter vores troværdighed og styrker vores konkurrencekraft. Man kan sige, at vi har fået blåstemplet vores viden og teknik på området, siger Torben Krejberg, Teknisk Direktør i Mosbaek A/S, der har fået verifikationen for et produkt, der kan regulere tilløbet af regnvand til kloaksystemet og dermed i princippet fjerne risikoen for oversvømmelser fra kloaksystemet.

Jo flere – jo mere efterspørgsel

Og det er ikke kun for den enkelte virksomhed, at verifikationen kan åbne døre til nye markeder. Jo flere danske virksomheder, der markerer sig inden for grønne teknologier, jo mere vil man i udlandet få øjnene op for danske virksomheders styrker på området. Og det kan betyde øget efterspørgsel på danske produkter inden for klima- og miljøteknologi, fortæller Thomas Bruun:

- Vi håber, at det danske forspring på verifikationsområdet er en indikator for, at flere danske virksomheder har set de muligheder en verifikation kan give dem. Især for mindre virksomheder, der udvikler helt nye grønne teknologiske løsninger, kan det give nogle unikke konkurrencefordele at kunne dokumentere sine miljøpåstande over for mulige købere af ens produkter, siger Thomas Bruun, fra ETA Danmark A/S.

Alle danske virksomheder har mulighed for at få verifikation af deres klima- og energiteknologier. Læs mere på http://www.danish-etv.com

ETA Danmark A/S
Göteborg Plads 1
2150 Nordhavn
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK15699671
P nummer: 1000963037

Kontaktperson

PV
Pernille Vesta
pv@etadanmark.dk

Send til en kollega

0.062