23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Team Wood Work træner til World Skills 2015

De to danmarksmestre, bygningssnedker Peter Boye Larsen fra Ærø og møbelsnedker Thomas Vilain Rørvang fra Vejle, er nu i fuld gang med træningen frem til Verdensmesterskaberne i håndværk.

Peter og Thomas er en del af landsholdet på 20 forskellige håndværkere, som Danmark sender af sted til World Skills 2015, som finder sted i Brasilien i midten af august i år.

I bygningssnedkerkonkurrencen deltager 22 forskellige lande. Hver deltager skal udføre to opgaver på 11 timer fordelt over 4 dage. Den ene opgave er ”flad”, f.eks. en vinduesramme. Den anden opgave er i 3D, f.eks. en trappestige. I møbelsnedkerkonkurrencen deltager 26 forskellige lande. Her konkurreres der i én opgave på 22 timer fordelt over 4 dage.

Træningen finder sted på Svendborg Erhvervsskole, hvor begge deltagere har gennemført skoledelen og bestået svendeprøven med sølv. Med opbakning fra deres virksomheder og skolen træner Peter og Thomas sammen i et 10 ugers træningsprogram, der både omfatter faglig og mental træning. Den faglige træning bliver ledet af faglærer ved Svendborg Erhvervsskole og international dommer ved World Skills Henrik Jørgensen. Derudover er faglærer ved KTS og international dommer ved World Skills Kasper Bøgelund tilknyttet.

Snedkernes Uddannelser og Svendborg Erhvervsskole har søgt diverse fonde og virksomheder for at skaffe midler til træning og deltagelse. Der er mange omkostninger bl.a. skal der sendes to værktøjskasser på ca. 400 kg. hver til Brasilien, fyldt op med godt værktøj fra Festool. Alene fragten koster 100.000 kr. Heldigvis har diverse fonde og virksomheder støttet os både økonomisk og med værktøj og materialer til træning, således at vi er i stand til at gennemføre en optimal træning forud for World Skills.

Snedkernes Uddannelser
Bygmestervej 5, 2
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK33611080
P nummer: 1012531652

Send til en kollega

0.05