23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Adskillige kemikalieprodukter kan blive ulovlige fra 1. september

Hvis dit produkt indeholder biocider, der ikke er registreret korrekt, må disse ikke sælges længere fra 1. september 2015.

Der er tale om i alt 22 typer af produkter, hvor leverandørerne af biociderne senest 1. september 2015 skal have registreret sig på EU’s biocidleverandørliste hos EU’s kemikalieagentur, ECHA (European Chemicals Agency).

Produkter, der indeholder de pågældende bekæmpelsesmidler, bliver uden en registrering forbudte at markedsføre i Danmark og i resten af EU. Dette vil ske med virkning fra d. 1. september 2015. Disse regler omfatter de fleste produkter inden for skadedyrsgift, desinfektion, træbeskyttelse og konserveringsmidler, idet de indeholder biocider.

Reglerne for biocider og biocidholdige produkter trådte i kraft i 2013.

Fakta om biocider:

- Biocidholdige produkter (biocider) er en betegnelse for kemiske bekæmpelsesmidler, der er beregnet til at bekæmpe skadedyr, bakterier, svampe og lignende.

- Midler til fx træbeskyttelse, algebekæmpelse, bundmaling af både, bekæmpelse af rotter, mus og insekter, desinfektion og konserveringsmidler til maling og lak indeholder biocider.

- Biocider og leverandører af biocider skal inden den 1. september 2015 være registreret på EU’s biocidleverandørliste – den såkaldte artikel 95-liste – for lovligt at kunne markedsføres i EU.

- Alle forhandlere, producenter, importører, distributører og grossister, som arbejder med biocidholdige produkter bør sikre sig, at deres leverandører af aktivstoffet er registrerede.

- Reglerne påvirker både danske og udenlandske virksomheder.

- Læs mere om biocidleverandør-listen.

Vær opmærksom på at Danmark også har særregler inden for området. Læs mere her:

- Desinfektionsmidler i fødevareindustri og landbrug

- Den gamle nationale godkendelsesordning

Få hjælp til at navigere i reglerne

Bureau Veritas HSE kan være en behjælpelig partner ved navigering i overstående regler samt en brugbar hjælp ved registrering på EU’s biocidleverandørliste.

Kontakt Bureau Veritas HSE:
Tlf. +45 75508811
Mail: infoHSE@dk.bureauveritas.com
Website: www.bvhse.dk

Bureau Veritas
Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia
Vesterbrogade 149, 1620 København V
Bavnehøjvej 5, 1. sal, 6700 Esbjerg
7000 Fredericia
Fredericia Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25601289
P nummer: 1008350686

Send til en kollega

0.063