23948sdkhjf
Del siden
Annonce

RIB køber spansk software virksomhed

RIB Gruppen annoncerer købet af den spanske virksomhed Soft SA, der er førende inden for software til byggeindustrien i Spanien og Latinamerika.

RIB Gruppen annoncerer købet af den spanske virksomhed Soft SA, der er førende inden for software til byggeindustrien i Spanien og Latinamerika. Opkøbet af 100% af Soft SA’s aktier åbner dermed nye forretningsmuligheder for RIB på spansktalende markeder. Soft SA bliver integreret i den globale RIB Gruppe, og virksomhedens estimeringssoftware Presto bliver integreret i RIB’s iTWO platform.

Soft SA er en førende global spiller med en høj EBITDA på 30%. Med sine 35 års professionelle virke i markedet, og med en fantastisk vækst i licenssalget på 34% i 2014, er Soft SA en hurtigt voksende virksomhed med stort potentiale. Virksomhedens hovedprodukt, Presto, som er et markedsførende estimeringssoftware på spansktalende markeder, har mere end 600.000 brugere og et netværk på 15.000 kunder. Mere end 80% af Spaniens store byggeprojekter med en byggesum på over 1 million Euro anvender Presto. Blandt kunderne kan nævnes markedsførende byggevirksomheder som ACS, FCC, Sacyr, OHL, Acciona, Ferrovial, Dragados og Cobra.

Soft SA kommer til at spille en vigtig rolle i RIB’s globale forretningsudvikling, og Presto bliver integreret i RIB’s iTWO 5D Big Data platform. Organisationen i Madrid vil fortsat markedsføre Presto teknologien men derudover introducere iTWO 5D på de spansktalende markeder. Integrationen af Presto i RIB’s end-to-end 5D forretningsløsning iTWO skal sikre spanske kunder en forretningsløsning, der dækker hele byggeprocessen fra koncept til færdiggørelse. Baseret på netværket af 15.000 kunder vil markedsudviklingen i fokusere på Spanien, Chile, Dominikanske Republik, Colombia, Ecuador, Jamaica, Mexico, Peru, USA osv. Distributionen af iTWO på de spanske og latinamerikanske markeder vil også blive håndteret gennem Soft SA’s 100+ kanalpartnere, der servicerer klienter i bygge- og anlægsbranchen. Salget udgør i dag omkring 12 mio. Euro, og der er et salgspotentiale på over 10 mio. Euro for iTWO teknologien.

RIB Gruppens øverste chef, Thomas Wolf, siger: ”Vi er stolte af at stå sammen med Fernando og hans fabelagtige Presto team. Jeg påbegyndte drøftelserne med Fernando for flere år siden, og nu er Soft SA og RIB endelig blevet et team. Fernando G. Valderrama er grundlægger af Soft SA, og han er absolut en indflydelsesrig leder på det spanske marked for software til byggeindustrien. Han har en stærk baggrund inden for arkitektur og anlægsarbejde, og derudover har han taget en master i business og er lærer og foredragsholder på flere anerkendte universiteter. Fernando og hans team skal lede integrationen af Soft SA & RIB og lancere iTWO på det spansktalende marked. "

Fernando G. Valderrama, administrerende direktør for Soft SA Madrid, siger: "RIB og Soft SA deler den samme vision. Vi ønsker begge at udvikle den globale bygge- og anlægsbranche, der står for 14% af verdens BNP og vil udgøre 15.000 milliarder USD i 2025, til en af de verdens avancerede brancher. Vi ønsker at bygge avancerede bymiljøer og infrastruktur til vores børn og børnebørn. Det kan ses som en kæmpe milepæl for vores branche, at tyske og spanske markedsledere danner fælles front. "

Michael Sauer, RIB Gruppens CFO, siger: “Jeg er stolt af at byde velkommen til teamet på vores nye spanske hovedkontor i Madrid. De er vidunderlige mennesker. Jeg byder også velkommen til vores nye netværk på 60.000 brugere og 15.000 kunder. RIB har en målsætning om at øge antallet af store globale iTWO kontrakter, såkaldte Fase II aftaler, med 80% i 2015, og vi ønsker at bibeholde høj vækst frem til 2020. "

Nu hvor RIB med succes har introduceret iTWO på de engelsk- og kinesisk-talende markeder, har virksomheden startet en ny fase med lanceringen på det spansktalende marked. Med erhvervelsen af det nye team i Madrid kan RIB nu proklamere sit ottende hovedkontor og region åbent og klar til vækst. Denne akkvisition følger efter erhvervelsen af Byggeweb A/S i København i 2014 - og dermed repræsentation på de nordiske markeder. Inden det havde RIB åbnet kontorer i Atlanta i USA i 2012, Sydney på de australske og newzealandske markeder i 2012, Singapore i Sydøstasien i 2010, Dubai på de mellemøstlige og afrikanske markeder i 2010, Guangzhou i Kina i 2003 og Stuttgart på det tysktalende marked i 1961.

---

RIB blev grundlagt i 1961 og er noteret på fondsbørsen i Frankfurt. Med 700 ansatte, mere end 30 kontorer og 100.000 kunder over hele verden er RIB markedets førende virksomhed indenfor BIM-løsninger til byggeriet. RIB har en vision om at ændre byggeriet fra en traditionel industri til en avanceret industri inden 2020. Virksomhedens vækstmål er ambitiøse og understøttes af tocifrede vækstrater i både omsætning og indtjening. RIB opererer i tre geografiske nøgleområder: Asien, engelsksprogede markeder fra Australien til Nordamerika, samt Europa.

RIB's danske datterselskab, RIB A/S, beskæftiger 37 medarbejdere på Sjælland og i Jylland og har hovedkontor i Ryesgade i København.

RIB Software | North, Central & Eastern Europe
Ryesgade 19C
2200 København N
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25126475
P nummer: 1007335446

Kontaktperson

Send til en kollega

0.031