23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fibergips trodser byggefugten og sikrer tømrerne hurtig opstart

Selv om råhuset til den nye Social- og Sundhedsskole Fredericia-Vejle-Horsens stadig var fyldt med byggefugt, kunne tømrerne fra Raunstrup alligevel gå i gang med at opsætte de indre gipsvægge forud for tidsplanen.

Selv om råhuset til den nye Social- og Sundhedsskole Fredericia-Vejle-Horsens stadig var fyldt med byggefugt, kunne tømrerne fra Raunstrup alligevel gå i gang med at opsætte de indre gipsvægge forud for tidsplanen. Årsagen var kombinationen af fermacell Powerpanel H2O og fermacell fibergips: ”Pladernes unikke fugtstabilitet gjorde, at vi trygt kunne lave væggene uden risiko for efterfølgende skimmel og råd,” fortæller tømrermesteren.
Byggefugt er enhver tømrers mareridt, når tidsplanen i forvejen er stram, og kravene til kvaliteten af de indre dele er usædvanligt høje. Sådan var situationen også for tømrerne hos Vejle-firmaet Raunstrup, som siden december sidste år har arbejdet på den nye Social- og Sundhedsskole Fredericia-Vejle-Horsens. I hvert fald indtil de oprindeligt foreskrevne traditionelle gipsplader til bygningens indendørs letvægge blev droppet til fordel for fermacell Powerpanel H2O-plader og almindelige fermacell fibergipsplader.
Fugtstabile og robuste letvægge inden døre
- Vi ville gerne tidligt i gang med opførelsen af letvæggene indenfor for at være sikre på at kunne overholde tidsplanen. Men fordi råhuset stadig ikke var helt lukket, var der masser af byggefugt, så vi umuligt kunne bruge almindelige gipsplader uden at risikere skimmel og råd i væggene efterfølgende, fortæller tømrermester Jens Knudsen fra Raunstrups tømrerafdeling og fortsætter:
- Vi valgte derfor at bruge fermacell-plader i stedet, da de for det første som noget unikt for fibergipsplader kan optage og afgive byggefugt uden at tage skade. Det betød, at vi kunne gå i gang med opsætningen af væggene og lave huller til rørføringer og el-installationer, selv om der stadig var vand på gulvene, og taget ikke var lukket helt. For det andet er fermacell-pladerne slagfaste og giver et langt mere robust og langtidsholdbart slutresultat end almindelige gipsplader.
Resultatet af tømrernes beslutning om at bruge fermacell-fibergips i stedet for traditionel gips var, at de kunne gå i gang med indendørsarbejderne flere uger før planlagt og på den måde komme på forkant med byggeriets tidsplan.
Stigende behov for tidsoptimerende løsninger
Fermacell-konsulent Hans Kjøller har fulgt byggeriet af den nye Social- og Sundhedsskole Fredericia-Vejle-Horsens tæt siden begyndelsen. Han forklarer, at Raunstrups ønske om at kunne starte op trods byggefugt for at vinde tid langt fra er enestående:
- Kravene til tømrernes effektivitet fortsætter med at stige, og her er de dybt afhængige af at have adgang til løsninger, som bidrager til at optimere tidsforbruget uanset forholdene. Derfor lancerede vi sidste år fermacell Powerpanel H2O, der er en uorganisk cementbunden letbetonplade beklædt på begge sider med alkaliresistent glasfibervæv.
- Pladens unikke sammensætning gør den ikke kun meget fugtstabil, så du f.eks. kan anvende den til letvægge i vådrum. Den tåler også en vedvarende temperatur på 120 grader C, hvilket gør, at mange nu anvender den som vægbeklædning bag f.eks. brændeovne, fortsætter han.
Tømrerne fra Raunstrup anvendte i alt ca. 5.000 m2 fermacell-fibergipsplader til opførelsen af de indre letvægge på Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens, som efter planen slår dørene op for lærere, elever og medarbejdere til august i år.

James Hardie Denmark
Kirkevej 3
8751 Gedved
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27395503
P nummer: 1006445127

Send til en kollega

0.062