23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Samarbejde med universitetet gav noget ekstra

Tilbage i 2014 lod HUSTØMRERNE A/S en gruppe udenlandske studerende fra Aalborg universitet tilbringe et semester i tømrervirksomheden. Det blev en god og lærerig oplevelse og i går fik vi så mulighed for at give lidt tilbage.

Der er nemlig fornemt besøg på Aalborg universitet. En række rektorer fra Moldova universitet i Østeuropa er på besøg for at lære af AAU’s samarbejde med erhvervslivet. I går bød programmet på indslag fra en række virksomheder, heriblandt HUSTØMRERNE.

For os kom aftalen i sin tid i stand, som en del af Aalborg universitets projekt ’Den hele virksomhed’, hvor 5. semester studerende på den erhvervsøkonomiske bacheloruddannelse, skal samarbejde med en nordjysk virksomhed, med udgangspunkt i et selvvalgt emne.

Hos HUSTØMRERNE var det den daglige ledelse, arbejdsgange og organisationsstruktur, som kom under de 6 studerendes lup. Det udviklede sig en rapport, som afdelingsleder Morten Sort Mouritsen kan bruge til noget den dag i dag.
’Udover at de fik sparket til nogle traditioner og vaner hos os, gav de os mulighed for at prøve nogle ting af. Nogle af de tips rapporten gav os har faktisk udviklet sig til konkrete tiltag i virksomheden, f.eks. i forhold til måden vi opbygger vores interne struktur og information’.

Men det er ikke uden udfordringer at skulle lukke en virksomhed op for studerende. ’Erhvervslivet, og især en entreprenørvirksomhed som vores, har en helt anden hverdag end hvad de studerende oplever på universitetet, så det kræver koordinering og vilje at give dem den optimale oplevelse, for der er run på. Desværre oplever jeg en del skepsis i vores branche, i forhold til at åbne op og lade sig ’inspicere’. Man har en tendens til at ’gøre om man plejer’. Det vil jeg gerne udfordre’.

Morten fortryder dog ikke et sekund sin virksomheds beslutning om at bruge tid og ressourcer på de studerende.
’For os står det fortsat som en utrolig positiv oplevelse. Vi valgte at investere i det og det var det hele værd. Jeg kan kun opfordre andre virksomheder til at prøve det samme’.

Hustømrerne A/S
Katrinebjergvej 117
8200 Aarhus N
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31309514
P nummer: 1003031620

Send til en kollega

0.047