23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvad ville du gøre, hvis jeg ikke var her?

Ledelsesstrukturen duede ikke på Sønderbro Apotek så Susanne udviklede sammen med sine teamchefer modellen ”Susanne er ikke hjemme” .


Du skal møde Susanne Bendixen.

Susanne er apoteker på et af Danmarks største apoteker. Sønderbro Apotek på Amagerbrogade i København.

Det har hun været siden 2004, og i alle årene har de arbejdet i teams. De sidste 10 år i selvbestemmende teams.

Susanne deltager på CRECEAs konference om teams, hvor hun kommer og deler sine praktiske erfaringer med os.
Og hun har lovet, at hun også vil fortælle, om alt det der er svært, hvordan hun har fået medarbejderne til at arbejde i teams og ikke bare i grupper, og hvilke medarbejdergrupper hun oplever som særligt udfordrede, og hvad hun har gjort ved det. Og helt sikkert meget andet.

Vi kan lære dig alt – hvis du selv vil
På Sønderbro Apotek er Susanne chef for over 100 medarbejdere, som arbejder i 3 forskellige afdelinger, og som arbejder både dag og nat. Medarbejdernes alder spænder fra studerende i 20erne til den ældste på 73 år. Udover farmakonomer og farmaceuter, har mange helt forskellige arbejdsmæssige baggrunde, ligesom deres etnicitet er forskellig.

For sådan vil Susanne helst have det. Det er et bevidst valg. Det giver en bedre arbejdsplads, siger hun.

For Susanne er det allervigtigste, når hun ansætter medarbejdere, at der er en god kemi, for som hun siger ”Vi kan ikke ændre hvem du er, men vi kan lære dig alt. Det vigtigste er at du vil være noget for fællesskabet og det at være kollega. Min holdning er, at vi kan løse alt, hvis bare vi gør det sammen. Og det er dét, der også er fundamentet i teamsamarbejde”.

Og når Susanne siger det, så tror man på det.

Jeg kender ikke selv Susanne – sådan personligt. Desværre. Jeg har kun talt i telefon med hende. Men der var hun til gengæld så engageret, vidende og fortællende, at jeg bare havde lyst til at høre mere.

Jeg duede ikke som apoteker
Fx fortalte hun mig, at hun engang var bange for, at hun ikke duede som apoteker. Sådan rigtig bange. Så bange at hun overvejede at aflevere sin bevilling til lægemiddelstyrelsen. Og det på trods af at alt på papiret var godt: god økonomi, glade medarbejdere, gode resultater i trivselsmålinger.

Så blev det heldigvis sommerferie, og her gik det pludselig op for Susanne, at HUN var blevet en flaskehals, og derfor følte hun ikke, at hun fungerede som leder.

Over en kort periode var antallet af medarbejdere gået fra 46 – 89, og det betød, at hun skulle bruge sine teamledere og teams på en helt anden måde.

”Susanne er ikke hjemme”
Derfor indkaldte hun sine teamledere, og på mødet blev det klart, at hun i meget højere grad skulle coache sine teamledere, så de selv tog beslutninger.
Sammen udviklede de modellen ”Susanne er ikke hjemme”.
I sin enkelhed går den ud på, at de skulle finde frem til, hvordan de ville løse et problem, hvis Susanne slet ikke var der, og så coachede hun dem på den løsning og beslutning, så de fik modet til at tage de rigtige beslutninger.

Samtidig lovede hun dem, at de ikke skulle være bange for at begå fejl. Hun skulle nok være der til at bakke op.
Og hun mente det (for det gør hun altid) så meget, at en af hendes medarbejdere blev mødt af, at hun sagde: ”Fedt – du har begået din første fejl, hvad kan vi lære af den?”.

Hvis du - ligesom jeg – også rigtig gerne vil møde Susanne i virkeligheden og høre meget mere om hendes mangeårige erfaringer med teamarbejde, så kan du møde hende på CRECEAs konference i Middelfart eller i København.

Ja, jeg vil møde Susanne Bendixen

Konferencen har netop teams som gennemgående tema, og ud over Susanne, møder du også 3 af CRECEAs erhvervspsykologer, som fortæller om emnerne:

Skab teams der lever op til forventningerne, ved Bo Frederiksen
Sådan får du effektive ledelsesteams, ved Tine Bødker Grynnerup
Håndter konflikterne og udvikl teamet, ved Eva Gemzøe Mikkelsen

Alle tre vil inddrage eksempler og cases med erfaringer fra deres hverdag.

Konferencen starter med morgenkaffe kl. 9 og slutter kl. 16.

Konferencen afholdes i år 2 steder i landet:

Den 15. juni i Middelfart, Huset Hindsgavl Allé 2
Den 22. juni i København, First Hotel, Molestien 11

Prisen for konferencedagen er Kr. 1.895 ekskl. moms.

Ja, jeg vil have mere viden om teams. Tilmeld mig CRECEAs konference

CRECEA A/S
Kongsvang Allé 25
8000 Aarhus C
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK62357711
P nummer: 1002151684

Send til en kollega

0.048