23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kjelkvist A/S moderniserer og tænker fremad

Siden 2008 er der for Kjelkvist A/S sket fremskridt på mange områder. Der har hele tiden været fokus på, hvordan man dygtiggør sig, og hvordan man skaber gode og innovative tiltag.

I udvidelsesfasen i 2008 blev det prioriteret at få en struktureret kvalitetsstyring. Dette har resulteret i mere ensartet og professionel levering af materialer til kunderne.

I 2008 gik de 3 ejere Bo Kjelkvist, Poul Erik Lorenzen og Gert Nissen sammen om at skabe Kjelkvist A/S. For at sikre en positiv udvikling var der fra start af dels et ønske om at få et program til kvalitetsledelse, dels at sikre professionel rådgivning og vejledning omkring arbejdsmiljø. Begge ønsker opfyldtes ved etablering af samarbejde med konsulentvirksomheden Vicath EQ ApS.

Kjelkvist A/S er et sandt sønderjysk eventyr. I starten var det en lille virksomhed, og nu er der over 50 medarbejdere, som arbejder på mange forskellige typer af opgaver inden for branchen. Kjelkvist A/S er forankret i lokalområdet med beliggenhed i Tønder og beskæftiger sig bredt med opgaver inden for entreprenør-, anlægsgartner-, kloak-, murer- og vognmandsfaget med stor succes i Region Syddanmark.
For at andre kan følge med i den gode udvikling, er der lagt vægt på, at kvalitetsledelsen skal se præsentabel og ensartet ud over for kunderne. Samarbejdet med Vicath EQ ApS har blandt andet resulteret i et online system, EQ Advance® KS online, som betyder at medarbejderne endnu bedre kan styre og vedligeholde deres arbejdsopgaver. ”Systemet har resulteret i en struktureret hverdag for alle i virksomheden”, oplyser Poul Erik Lorenzen.

Ved en større medarbejderudvidelse ville Kjelkvist A/S være på forkant med overholdelse af gældende regler og samtidig sikre, at medarbejderne bliver hørt og taget hensyn til. Derfor blev kontakten til konsulenterne fra Vicath EQ ApS betydningsfuld, idet Vicath EQ ApS er autoriseret arbejdsmiljørådgiver. Konsulenten har hjulpet Kjelkvist A/S med at sikre at gældende regler overholdes inden for branchen. Poul Erik føler sig tryg, fordi han ved, at Vicath EQ ApS altid er der til at minde dem om, hvilket skridt der skal være det næste. Arbejdsmiljødrøftelsen er sat på dagsordenen og konsulenten deltager heri. Det gør at medarbejderne har en ekstern person, som de kan betro sig til, og konsulentens rolle er at sørge for, at der arbejdes med alle relevante områder. Medarbejderne er med i hele processen, og alle kan deltage i den.

Kjelkvist A/S brug af online systemet EQ Advance® KS online har bl.a. resulteret i, at man har et godt overblik over, hvad man gør med affaldet, samt gode skabeloner til nedbrydning. Der er også en skabelon, som hjælper med at få arbejdsopgaverne sat i system og at følge op på dem. Planen er fremadrettet at arbejde videre med QR scanningskoder, hvor man kan melde ind med fejl på maskiner, så medarbejdernes materiel hele tiden er velfungerende. I forhold til kvalitetssikring benytter virksomheden sig af en skabelon, som er udarbejdet af Vicath EQ ApS til at kunne viderebringe KS-materiale til kunderne. Håndteringen af arbejdsmiljø har resulteret i, at de ansatte altid har nogen at henvende sig til, og tingene løbende bliver sat på dagsordenen til de månedlige møder.

Virksomhedens fremtid ser lys ud, og det er vigtigt for Kjelkvist A/S at modernisere og videreudvikle sig. Ved at der er lagt mere fokus på ensartet og professionel kvalitetsledelse, samt taget hånd om arbejdsmiljø, har det bidraget til en god organisationskultur og vokseværk. Samarbejdet med Vicath EQ ApS har påvirket virksomheden i den rigtige retning, og bidraget til en åben kultur, som har skabt tryghed blandt medarbejderne. Medarbejderne har det nemmere med at henvende sig, og der tages godt hånd om dem, fordi de eksterne konsulenters primære arbejdsopgaver er inden for arbejdsmiljø. Kjelkvist A/S ser positivt på fremtiden og ser frem til at kunne fortsætte med at yde en god service med høj faglighed til den brede kundekreds.

Vicath EQ ApS
Agerhatten 5A
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK32662277
P nummer: 1015733590

Send til en kollega

0.046