23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Emballage-teknologi forbedrer energiforbrug og arbejdsmiljø

Hos tagrendeproducenten Plastmo har en ny maskine til omvikling af folie reduceret forbruget af både energi og emballage. Samtidig er arbejdsmiljøet forbedret.

Plastmo har i foråret 2016 investeret i en ny, såkaldt folievikler, der anvendes til omvikling af folie omkring lange tagplader, som Plastmo sælger i hele Norden til fx udestuer og carporte.

 Folievikleren er den første af sin slags i Danmark, og investeringen har på blot få måneder bevist sit værd. Påvirkningen af miljøet er klart forbedret, idet virksomhedens emballageforbrug er sænket med 70 procent, og energiforbruget er på tilsvarende vis markant reduceret.

- Som ekstra bonus kan vi levere en endnu mere professionel og solid indpakning, som er lettere at håndtere for vores kunder. Og på lageret glæder vi os over, at arbejdsmiljøet er forbedret, da medarbejderne undgår tunge og skæve løft, siger produktions- og lagerchef Kim Simonsen. Maskinen kører automatisk, når en palle med tagplader er placeret på båndet.

 Miljøet vinder

Plastmo har foretaget en samlet investering i sin pakkeproces. Det har betydet hele tre nye pakkemaskiner i forskellige størrelser og udfasning af gamle energitunge maskiner.

- Vi reducerer vores forbrug af papemballage med 70 procent. Samtidig sparer vi store udgifter til energi, da vores tidligere emballeringsmaskine var stærkt energikrævende. Og vi behøver ikke indkalde vikarer til pakning i sommerperioden for at klare spidsbelastningerne, siger Supply Chain Manager Anders Petersen.

Mælkerute

Den nye pakketeknologi har stor betydning for Plastmo, som flere gange om ugen leverer varer til trælaster og byggemarkeder i hele Norden. Pakning og emballering skal sikre, at de bestilte produkter kommer frem i ubeskadiget stand.

I Danmark kører lastvognstræk fra Plastmo på ture rundt til trælaster og byggemarkeder med de bestilte produkter. Vognene kommer på faste tidspunkter flere af ugens dage, ligesom mælkemanden kørte rundt på landet i gamle dage. Medarbejderne omtaler da også distributionen som ”mælkeruten”. Nu altså også med superemballerede tagplader.

Fotos:

1)

- Vi reducerer vores forbrug af papemballage med 70 procent. Samtidig sparer vi store udgifter til energi, da vores tidligere emballeringsmaskine var stærkt energikrævende, siger Supply Chain Manager Anders Petersen, Plastmo A/S, der ses sammen med produktions- og lagerchef Kim Simonsen (th).

2)

Folievikleren er den første af sin slags i Danmark, og investeringen har på blot få måneder bevist sit værd. Påvirkningen af miljøet er klart forbedret, idet virksomhedens emballageforbrug er sænket med 70 procent, og energiforbruget er på tilsvarende vis markant reduceret.

Plastmo A/S
Odinsvej 9-11
4100 Ringsted
Ringsted Kommune
Danmark
CVR nummer: DK33051662
P nummer: 1016155868

Kontaktperson

MK

Send til en kollega

0.065