23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kortlægning af innovation i virksomheder

Styrelsen for Forskning og Innovation har gennemført en kortlægning af det danske innovationssystem, der viser, at virksomheder i hele landet er aktive med innovation.

I perioden 2012-2014 har 6.738 danske virksomheder fordelt over hele landet deltaget i det nationale forsknings- og innovationssystem, som fx ErhvervsPhD-ordningen, strategiske forskningsprojekter eller InnoBooster-projekter. Det viser en ny kortlægning, der giver et detaljeret overblik over, hvor i landet erhvervslivets investeringer i forskning, udvikling og innovation er placeret, og hvordan virksomheders brug af de nationale forsknings- og innovationsvirkemidler fordeler sig i landet.

GTS-institutterne indgår i kortlægningen, når de deltager i et af virkemidlerne i forsknings- og innovationssystemet sammen med en eller flere virksomheder. Ifølge kortlægningen har GTS-institutterne i perioden 2012-2014 haft 972 samarbejder med virksomheder gennem forsknings- og innovationssystemet. Teknologisk Institut står for halvdelen af samarbejderne og er dermed det mest deltagende GTS-institut.

Generelt set er GTS-institutterne primært involveret i de små projekter som InnoBooster, innovationsagenter og videnkupon, mens universiteterne hovedsageligt deltager i de mere forskningsintensive programmer. For Teknologisk Institut gælder det dog, at hvert tiende samarbejde sker i de forskningsrettede internationale programmer.

Da GTS-institutterne især er aktive i små projekter, har GTS-institutterne godt fat i de mindre virksomheder, mens universiteterne primært samarbejde med de store virksomheder. 80 procent af virksomhederne, som GTS-institutterne samarbejder med i forsknings- og innovationssystemet, har under 50 ansatte.

Læs mere og hent kortlægningen her

 

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Kontaktperson

DC
Dorthe Christiansen
Informationschef
+45 45162624 info@gts-net.dk

Send til en kollega

0.078