23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ABB skal levere batterisystem til Nordhavn

ABB har fået ordre af DONG Energy’s elnetselskab Radius på en komplet batterisystem til lagring af vedvarende energi fra Århusgadekvarteret i Nordhavn.

ABB har fået ordre af DONG Energy’s elnetselskab Radius på en komplet batterisystem til lagring af vedvarende energi fra Århusgadekvarteret i Nordhavn. Batterisystemet er den første af sin art i Danmark, og kan bane vejen for mere udbredt brug af batterier i elnettet.

Som en af verdens førende teknologileverandører skal ABB levere en samlet batterisystemet til DONG Energy’s elnetselskab Radius. Det vil ske i Århusgadekvarteret i Nordhavn, første etape af Danmarks største byudviklingsprojekt. Batterisystemet bliver koblet på bydelens elnet og vil kunne forsyne 60 husstande med strøm i et døgn.

”Vi er rigtig glade for at kick-starte brugen af batterilagring i en central bydel som Nordhavn. Det er et projekt, som på bedste vis understøtter ABB’s strategi om at levere miljørigtige og innovative løsninger til energisektoren, siger Jonas M. Kehr, salgschef hos ABB. Han forventer, at det nye batterisystem vil give ny værdifuld viden, der kan være med til at realisere et mere fleksibelt og bæredygtigt el-net med store mængder vedvarende energi.

”Det er det første projekt af sin karakter i Danmark. For første gang testes batteriteknologi som en del af elnettet midt i en bykerne, og det vil der være stor interesse for i energisektoren”, siger Jonas M. Kehr.

Ifølge Jonas M. Kehr kan batterier komme til at indgå som en væsentlig del af det fremtidige energisystem, hvor sol- og vindenergi skal levere størstedelen af elproduktionen.

”På grund af de stigende mængder vedvarende energi og den øgede elektrificering vil både energiproduktionen og –forbruget blive mere uforudsigeligt end det er i dag. Derfor kommer batterier til at være et centralt element i fremtidens energiløsninger”, fortsætter han.

Nordhavn fungerer i dag som storbylaboratorium for udvikling og demonstration af fremtidens energiløsninger. Bydelen spiller nemlig en hovedrolle i det 4-årige EUDP-finansierede projekt ”EnergyLab Nordhavn”, hvor en lang række aktører*, herunder ABB, i samarbejde med DTU tester og udvikler fremtidens energisystemer.

Udover batteriteknologi bidrager ABB som partner i EnergyLab Nordhavn også med den nyeste teknologi indenfor styring af lys, varme og ventilation i bygninger, hurtigladeteknologi til elbiler og software til indsamling og behandling af data fra både energiforbrugere og -producenter.

Fakta om batteri-systemet
Systemet leveres inkl. ABB’s nyudviklede ESI-Invertere, en Master Controller-løsning baseret på ABB’s RTU 560 serie samt rack monterede Li-ion batterier.

Systemet har følgende data:
Effekt: 630 kW
Energi: 460 kWh
Teknologi: Li-ion
Idriftssættelse: januar 2017

 EnergyLab Nordhavn
”EnergyLab Nordhavn – nye energiinfrastrukturer i byer” er et fireårigt projekt, der udvikler fremtidens energiløsninger. Projektet bruger Nordhavn som et levende storbylaboratorium og demonstrerer, hvordan man kan sammentænke el, varme, energieffektive løsninger og elektrisk transport i et intelligent, fleksibelt og optimeret energisystem. Projektets partnere er DTU, Københavns Kommune, By & Havn, HOFOR, Radius, ABB, Balslev, Danfoss, Clean Charge, METROTHERM, Glen Dimplex og PowerLab-faciliteterne. Projektet er støttet af EUDP og løber fra 2015-2019.


ABB (www.abb.dk) er førende inden for kraft- og automationsteknologier, der forbedrer ydeevnen inden for forsyning, industri, transport og infrastruktur med mindst mulig påvirkning af miljøet. ABB-koncernen opererer i omkring 100 lande og beskæftiger ca. 135.000 medarbejdere. I Danmark tæller ABB ca. 500 medarbejdere.

For mere information kontakt venligst:
Salgschef Jonas M. Kehr. ABB
Mobil: 2889 1855
E-mail: Jonas.m.kehr@dk.abb.com

 
 
 

ABB A/S
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31371716
P nummer: 1002887225

Send til en kollega

0.047