23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny kran til ny sammenslutning

...og første investering i den nye sammenslutning er en sværvægter af en mobilkran leveret af UN Mobilkraner.

Mangeårigt samarbejde bag ny sammenslutning

KG Mobilkraner A/S er navnet på et nyt forretningsmæssigt samarbejde imellem de to veletablerede transportvirksomheder Tage Kristensen A/S og Knud Gade A/S.

Den nye sammenslutning er et resultat af mange års samarbejde, hvor de to transportvirksomheder ved behov har trukket på hinandens kapacitet – både maskinel og mandskab. Derfor besluttede ejerne af Tage Kristensen og Knud Gade at få papir på samarbejdet, da begge stod over for at skulle indkøbe ny mobilkran. 

En god all-round model

Med flere og flere opgaver, der kræver en manøvrevenlig og stærk kran, som både kan løfte tungt og række langt, var behovet for en ny mobilkran ikke til at komme udenom. Og valget faldt på en Grove GMK5130-2. 

Den fuldhydrauliske og terrængående mobilkran fra Grove løfter 130 tons og er en all-round model, som man i forvejen har god erfaring med hos Tage Kristensen A/S. Mobilkranens store rækkevidde og trækkeevne gør, at den kan klare en lang række forskelligartede opgaver, og ud over at fungere som hjælpekran inden for vindmølleindustrien vil den nye mobilkran fremadrettet primært blive brugt i forbindelse med opgaver for byggebranchen

 ”Den har en perfekt størrelse i forhold til både manøvrering og ydeevne. Med en større model ville det blive meget omstændigt for os at komme rundt på byggepladserne”, fortæller Martin Gade, som er direktør i KG Mobilkraner og medejer af Knud Gade A/S, og tilføjer: ”Og så er det jo en gennemtestet kran, som har været på markedet i nogle år, så den har ikke nogen børnesygdomme, som man jo risikerer med de allernyeste modeller”.

God service var udslagsgivende

Det er dog ikke alene typen og fabrikatet, der har været udslagsgivende for valget af mobilkran. ”UN Mobilkraner håndterer servicering på Grove-kraner i Danmark og Sverige, og vi ved af erfaring, at de leverer en rigtig god service – det gælder både service ude i marken og på deres værksted. Grove er et rigtig godt produkt, men det er langt hen ad vejen UN Mobilkraners service, der er grunden til vores valg”, lyder det fra Mark Kristensen, direktør hos Tage Kristensen.

UN Mobilkraner har eksisteret siden 1988 og har dermed næsten 30 års erfaring med salg og servicering af mobilkraner. Den nye kran til KG Mobilkraner er fremstillet på Grove-fabrikken i Tyskland og efterfølgende færdiggjort på UN Mobilkraners værksted i Sorring ved Silkeborg.

Grundig instruktion som en del af pakken

Inden kranen var færdigbygget, besøgte begge parter fabrikken, hvor de fik en grundig præsentation af kranen. Mobilkranens særlige egenskaber og funktioner blev afprøvet og testet for at give KG Mobilkraners kranfører et indblik i kræfterne bag og ikke mindst de bedste forudsætninger for siden at skulle betjene den.

”Ud over besøget på fabrikken i Tyskland fik vores kranfører også tre dages skoling på UN Mobilkraners eget værksted”, fortæller Martin Gade, som er begejstret over virksomhedens service og ikke mindst den fleksibilitet, de har udvist. Bl.a. sørgede UN Mobilkraner for, at den nye mobilkran stod færdig længe før, det egentlig var muligt. Og efter ibrugtagning omfatter servicepakken bl.a. døgnbemandet vagttelefon, så man hos KG Mobilkraner altid kan komme i kontakt med en montør i tilfælde af nedbrud.

Fuld skrue fra første dag

Den nye mobilkran kom i drift den 8. august, og har stort set ikke haft motoren slukket siden. ”Det er en forholdsvis dyr investering, og derfor har vi selvfølgelig været lidt spændte her i opstartsfasen. Men den har kørt non-stop hver eneste dag, lige siden vi fik den – og den er allerede nu booket et langt stykke frem i tiden. Så vi er bestemt tilfredse” lyder det fra direktør i KG Mobilkraner Martin Gade.

UN Mobilkraner A/S
Ternevej 4
8641 Sorring
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK24209245
P nummer: 1006409616

Kontaktperson

Send til en kollega

0.063