23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Datacentre på skoleskemaet

Forsyningssikkerhed i datacentre er blevet en del af valgfagspakken på Maskinmesterskolen København, hvor driftslederen fra NNIT på egen opfordring underviser i sin fritid. Der er nemlig stor mangel på kvalificerede medarbejdere i branchen.

I Danmark er der ingen muligheder for at blive certificeret til at arbejde med forsyningssikkerhed på datacentre. Det står i skarp kontrast til manglen på kompetencer i branchen, der ifølge driftsleder Kelvin Andersen fra NNIT’s datacenter skyldes, at markedet ikke har været ret stort herhjemme. De sidste fem år er der nemlig kun bygget fem større, nye datacentre i Danmark. Men det kan snart ændre sig.

- Nu har Apple jo meldt sin ankomst, og hvis de som forventet etablerer direkte backbone-kabel (fiberforbindelse) over Atlanten, kunne Facebook og Amazon måske godt finde på at følge trop, forklarer Kelvin Andersen, der uddyber, at behovet for datacentre generelt er stigende.

- Det største problem i Danmark bliver at få folk med erfaring. Lige nu har vi en stor udfordring med at finde kvalificerede servicefolk. Du kan for eksempel ikke læse dig til at blive en god UPS-tekniker. Det kræver erfaring, fortæller Kelvin Andersen.

Højeste standard
NNIT’s datacenter er bygget efter TIA942-standarden - Tier 4 level, der er den højeste af sin slags for driftssikkerhed på datacentre. Her er der ansat en række maskinmesterstuderende som såkaldte studentervagter, der hjælper med at overvåge driften. I den forbindelse er Kelvin Andersen kommet i kontakt med Maskinmesterskolen København og har som en del af deres strategi om at inddrage undervisere fra erhvervslivet indgået en aftale om at undervise 5. semesterstuderende som en del af valgfagspakken.
- Jeg erfarede, hvor lidt viden de studerende havde om forsyningssikkerhed. Derfor indgik jeg aftalen om at undervise ved siden af mit job på NNIT. Her benytter jeg blandt andet en udgave af ABB’s kundemagasin review om datacentre. Magasinet giver de studerende den nødvendige baggrundsviden forud for undervisningen, så de virkelig kan udfordre mig, fortæller Kelvin Andersen.

I særudgaven af review, der er connects internationale pendant, behandles emner som blandt andet forsyningssikkerhed, nødstrømsanlæg, generatorer og infrastructural management på datacentre.

Dygtige studerende
Kelvin Andersen vurderer, at netop maskinmesterstuderende har gode forudsætninger for en karriere i branchen, hvor de efter hans overbevisning passer rigtig godt ind.

- De bliver uddannet i både de mekaniske og elektriske dele, men også i de ledelsesmæssige og merkantile dele, så de budgetmæssigt vil være i stand til at drive et stort center, understreger han.

Ligesom at Kelvin Andersen tilfører praksisviden til de studerende, får han også nyttig input retur fra dem.

- De studerende er ikke påvirket af budgetter eller reviews, og derfor er det en god sparring for mig. De har en evne til at anskue tingene helt simpelt og med friske øjne, så jeg får meget igen, understeger han.

 Find særnummeret ABB review om datacentre på abb.dk under publikationer nederst på siden.

 

ABB A/S
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31371716
P nummer: 1002887225

Send til en kollega

0.064