23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Få tilskud som el-intensiv virksomhed

I 2015 trådte en tilskudsordning i forbindelse med PSO afgifter i kraft. De virksomheder, der er omfattet heraf, er nu blevet udvidet. Nedenstående kan du læse meget mere om tilskudsordningen og dine muligheder for at få tilskud.

EU har godkendt PSO-lempelser for 1,1 milliard frem mod 2020. Tilskudsordningen til el-intensive virksomheders PSO-afgifter er derfor en realitet. I perioden 2015-2020 er der afsat kr. 185 mio. årligt til ordningen.

Formålet med ordningen er at sikre, at el-intensive virksomheders konkurrenceevne ikke svækkes bemærkelsesværdigt i forbindelse med PSO-afgifter, samtidig med at energieffektivisering fremmes i disse virksomheder.

For at opnå tilskud skal den pågældende virksomhed indgå en aftale om energieffektiviseringer med Energistyrelsen. Aftalen vil indeholde et krav om et certificeret energiledelsessystem (ISO 50001) samt efterlevelse af nogle tillægskrav fra Energistyrelsen. 

Tilskuddets størrelse forventes at være ca. 9 øre pr. kWh og kan højst være 85 % af den del, der skal gå til vedvarende energi. Tilskuddets præcise størrelse afhænger af antallet af ansøgere og de tilskudsberettigede virksomheders elforbrug. 

Hvem er berettiget til tilskud?

For at opnå tilskud skal virksomheden være el-intensiv. Virksomheder, som falder under denne kategori, er listet med NACE-kode på bilag 3 eller bilag 5 til Europa Kommissionens retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi 2014-2020. Idet kun nogle virksomheder på bilag 5 er el-intensive påkræves disse virksomheder at fremvise dokumentation herpå, hvis de ønsker tilskud.

En NACE-kode er de fire første cifre af den danske sekscifrede branchekode. I kan se, om jeres virksomheds NACE-kode er listet på bilag 3 og bilag 5 på Energistyrelsens hjemmeside samt læse mere om tilskudsordningen, og hvordan I ansøger, på energistyrelsens hjemmeside www.ens.dk.

Det er også muligt for virksomheder udenfor bilag at få tilskud, men det kræver at virksomheden godkendes af EU og har samhandelsintensitet i EU og andre 3. verdenslande på over 4%.

Tilbagebetaling af PSO-afgift og særlige krav

Tilbagebetaling af PSO-afgift har været gældende siden d. 10. september 2015, hvor ordningen trådte i kraft. Tilbagebetalingen vil dog først begynde fra den dato, hvor virksomheden har ansøgt Energistyrelsen og fået betinget tilsagn. Betalingerne vil være månedlige og vil blive udbetalt, når tilsagnet er givet. Tilsagnet er betinget af, at virksomheden er certificeret efter standarden ISO 50001 samt har implementeret Energistyrelsens særlige krav efter en periode på 6-12 måneder.

I kan læse mere om Energistyrelsens særlige krav på Energistyrelsens hjemmeside i dokumentet Kravsspecifikation af 18. november 2015.

Hvordan kommer I videre?

For at opnå tilskud skal virksomheden først og fremmest være ISO 50001-certificeret samt efterleve Energistyrelsens tillægskrav. Bureau Veritas kan hjælpe jer videre med denne certificering.

ISO 50001 er standarden for energistyring, hvor der stilles krav til etablering af en energipolitik med konkrete mål for at forbedre energivirkningsgraden. Med en certificering kan der opnås betydelige forbedringer i energiforbruget. Vores erfaringer, fra at have auditeret mange virksomheder op imod ISO 50001 gennem de sidste ni år, er, at virksomheder med en ISO 50001-certificering opnår massive energibesparelser.

Hvis I ønsker et tilbud på en ISO 50001-certificering eller har spørgsmål, kontakt Customer Relations Manager Peter Worck Nielsen på telefon 2250 6708 eller send din forespørgsel på sales@dk.bureauveritas.com.

Bureau Veritas
Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia
Vesterbrogade 149, 1620 København V
Bavnehøjvej 5, 1. sal, 6700 Esbjerg
7000 Fredericia
Fredericia Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25601289
P nummer: 1008350686

Send til en kollega

0.062