23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvorfor kollapsede taget og hvem har ansvaret?

Vi sætter de seneste års bygningskollapser under lup og ser bl.a. på den tragiske altansag fra Nykøbing Falster og kollapset af en spærkonstruktion i et supermarked i Dronningmølle.

Der kan være flere årsager til, at en bygningsdel kollapser: Dårlig vedligeholdelse, mangelfuld projektering, fejl ved udførelse og tilsyn samt ekstrem belastning. Konsekvenserne er alvorlige, ofte med store menneskelige og økonomiske omkostninger.

Uanset placeringen af det juridiske ansvar er det karakteristisk for flere af sagerne, at der har været adskillige personer, som kunne have grebet ind i tide. Det rejser spørgsmålet, om der er tilstrækkelig respekt for, at bærende konstruktioners sikkerhed er et spørgsmål om liv eller død.

På mødet belyser vi svigtene ud fra både en byggeteknisk og en juridisk vinkel. Du får eksperternes svar på, hvorfor det gik galt, og hvad du har pligt til som rådgiver, udførende, myndighed og bygningsejer. Vi får også forsikringsbranchens bud på, hvornår forsikringen dækker.

Informationsmødet afholdes hos Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet København tirsdag den 1. november 2016 kl. 13.00-15.30.

 

Anvisninger.dk
A.C. Meyers Vænge 15
2450 København SV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK29102384
P nummer: 1017491810

Send til en kollega

0.078