23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Reducerer testtiden med 80%

FLO2R GAS ANALYSIS CONSULTING har ikke bare reducerer testtiden med 80%, firmaet er også ved at revolutionere tilgangen til gasanalyse. Det kræver de bedste softwareløsninger.

FLO2R GAS ANALYSIS CONSULTING er et relativt nystartet firma, som holder til på den meget sigende adresse, Ved Stranden, i Hadsund. Her, kun et stenkast fra vandet, er man ved at færdigudvikle et epokegørende produkt, som gør det muligt for en laserstråle lynhurtigt at analysere gassammensætningen i selv meget støvfyldte gasser. Det har ikke tidligere været muligt at benytte en laserstråle til dette formål direkte inde i en støvfyldt proces, da laserstrålens lys blev blokeret, når støvkoncentrationen blev for høj. Med den nyudviklede probe bliver der skabt et støvfrit rum inde i processen, hvor analysen med laserstrålen kan finde uhindret sted.

Reducerer testtiden markant
I starten af udviklingsforløbet krævede testen af det nye produkt en ny opstilling hver gang. Blot det at stille testen op tog flere dage. Testtiden er siden – med hjælp fra Autodesk Simulation CFD – reduceret til en sjettedel: – Vi startede med en prototype, som sådant set virkede. Vi havde en idé, men kunne ikke visualisere det. Her kom ønsket om et simuleringsværktøj på banen, siger Karsten Brink Floor fra FLO2R, og tilføjer: Jeg kontaktede Niels Riis hos NTI CADcenter, som fandt en løsning, baseret på Simulation CFD, og jeg blev overbevist om, at det ikke var så svært. Det var et spørgsmål om at lave sit design om til simplificerede modeller. Da jeg i forvejen havde Inventor, og fandt de videoer, som Autodesk har lavet om CFD-løsningen meget mere overbevisende end andre løsninger jeg så på, faldt valget på Simulation CFD. Det har jeg bestemt ikke fortrudt. En opgave, som ellers ville tage et halvt år, kan jeg nu løse på under en måned, og man får tilmed en valid dataopsamling og meget større indsigt.

Det vigtigste for Karsten Brink Floor er, at programmet kan sandsynliggøre, at det man har set i forsøgene er rigtigt: – Det empiriske bevis er naturligvis stadig det vigtigste, men hvis det viser sig, at det passer i processen, og programmet også viser det, ja så er det nok rigtigt, og i forbindelse med design af dette støvfrie rum har Autodesk Simulation CFD været et uundværligt analyseværktøj. Resultaterne fra designsimuleringerne er siden blevet fulgt op af procesanalysetests, der har bekræftet simuleringsresultaterne.

Store mængder tests
Et succesfuldt design af proben, og det støvfrie rum, kræver en løsning, der sikrer at laserens optik ikke kommer i kontakt med den procesgas, som skal analyseres. Dette fordi denne gas kan forurene overfladen af optikken, og dermed reducere intensiteten af laserlyset. Ved at introducere en ren gas foran optikken forhindres kontakten mellem den forurenede procesgas og optikken. Problemet ved at introducere en ren gas foran optikken er, at den procesgas, man skal analysere, nu bliver blandet med den rene gas. For at forhindre dette, suges den rene gas ud, inden den blander sig med procesgassen. Altså er det, som laserstrålen ”ser”, kun procesgas. Det er i designet, at arbejdet med at omforme ideen med at kunne kontrollere procesgas og ren gas, uden at de blandes, at CFD muliggjorde et stort antal designtests og optimeringer, der ellers ville have været meget omkostnings- og tidskrævende. Desuden var CFD-værktøjet med til at underbygge troen på, at opfindelsen rent faktiske virkede, som det var håbet.

Revolutionerende tilgang til gasanalyse
Eksisterende analysemetoder er langsommelige og vedligeholdelsestunge. Desuden kræver disse analyseredskaber meget vedligehold. Den nye løsning vil revolutionere tilgangen og reducere tidsforbruget væsentligt, når den kommer på markedet i løbet af året. Produktet henvender sig til alle, der har brug for en hurtig gasanalyse i støvfyldte forbrændingsprocesser. Dette kan typisk være på kraftværker, forbrændingsanlæg, cementfabrikker, metalindustrien og den petrokemiske industri.

Flere oplysninger:

www.nti.dk eller Niels Riis Christensen (70 10 14 00)

NTI A/S
Lejrvej 15
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12252528
P nummer: 1009002266

Send til en kollega

0.047