23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kan man tage hånd om stress, hvis man ikke er enig om, hvad det er?

Har du mulighed for at sige "jeg føler mig presset"?

Stress er blevet hverdagssprog. Alle taler om det. Mange oplever af og til, at de føler sig stressede, og i medierne beskrives stress som et udbredt problem. Både for den enkelte som oplever at føle sig stresset, for virksomheder, som har stressede medarbejdere og for samfundet som helhed.

Ingen fast definition på stress
Derfor er det også overraskende for mange, at der faktisk ikke findes én fast definition på stress. Dvs. der er ikke enighed om, hvad stress er for en størrelse, hvor udbredt stress faktisk er, eller hvor årsagen til stress skal findes.

Og hvad gør man så?

Hvordan kan man som virksomhed tage hånd om stress på arbejdspladsen, hvis man ikke er enige om, hvad man har med at gøre?

Dette spørgsmål får CRECEAs ledende psykolog Rikke Brix ofte.
Rikke har 15 års erfaring i at rådgive små og store virksomheder netop omkring stress, og hun siger:

Selv om der er meget vi stadig ikke ved, når det gælder stress, så er der faktisk også en del, vi ved. Vi ved, at der er stor forskel på, hvordan virksomheder håndterer stress hos ledere og medarbejdere – nogle er bedre til det end andre. Og selvom der er store individuelle forskelle på, hvad der stresser os, ved vi også noget om, hvad der typisk bevirker, at folk får symptomer på stress.
I disse år oplever vi fx, at virksomhedernes iver efter at være fleksible og agile på den ene side giver den enkelte en masse udviklingsmuligheder, men på den anden side også giver store udfordringer ift. at sætte grænser mellem arbejde og privatliv – for hvis alt er fleksibelt og til forhandling – hvornår har jeg så gjort nok?

Her er det muligt at sige: "jeg føler mig presset" 
Hvis jeg skal sige noget om, hvad det er, der lykkes på de virksomheder, som har held med at håndtere stress på en hensigtsmæssig måde, så er det først og fremmest, at de anerkender stress som en udfordring i det moderne arbejdsliv, som ikke ENTEN skyldes forhold på arbejdspladsen eller i samfundet ELLER sårbarhed hos den enkelte. Men at stress netop er en kompleks udfordring, man som arbejdsplads er nødt til at forholde sig til. På sådanne arbejdspladser er det muligt at sige ”Jeg føler mig presset” eller ”jeg har for meget om ørerne lige nu” uden at tabe ansigt. Og på sådanne arbejdspladser forholder man sig som leder aktivt til sine medarbejderes trivsel”.

Men at kunne forholde sig til stress som en kompleks udfordring kræver viden, og det kræver, at man har de rigtige redskaber.

Det kan du også få.

På CRECEAs uddannelsesdag vil erhvervspsykolog Signe Ferrer-Larsen lære dig, hvordan man genkender de små tegn på stress, så man i tide får øje på, om en kollega er stressramt.
Signe giver dig også gode råd og redskaber til, hvordan man reagerer bedst på tegnene – og hjælper kollegaer.

Derudover får du den nyeste viden om stress fra en af Danmarks førende forskere inden for stress, Yun Ladegaard, som deler sine forskningsresultater med os.

Yun har bl. a. undersøgt, hvad der sker på arbejdspladserne, når en medarbejder bliver syg pga. stress, og hvordan det håndteres set fra arbejdsmiljørepræsentanternes syn og mellemledernes syn. 
Yun har lovet at koble sin viden til den konkrete hverdag, og derfor vil hun særligt fortælle om arbejdsmiljørepræsentantens rolle, udfordringer og dilemmaer i forhold til stress.

Om eftermiddagen vælger du dig ind på 2 af 4 workshops:
1: Lad ikke ulykkesanalysen blive en ulykke
2: Vi vil nedbringe ulykker. Men er det et mål eller en proces?
3: Test dig selv – er du rød, grøn eller blå?
4: Jeg er jo ikke lige psykolog, men...

Læs hele programmet her og book en plads

Rabat
I CRECEA synes vi, at det er en rigtig god idé, at man tager afsted sammen og sammen får inspiration til arbejdsmiljøarbejdet. Derfor giver vi 300 kr. i rabat til hver person, der tilmelder sig, når man tilmelder sig med en gruppe på 3 eller flere personer. Det vil sige, at:

Pris for en person er kr. 2450,-
Prisen pr. person ved tilmelding af 3 eller flere personer er 2150,-

Sted
"Huset", Hindsgavl Allé 2, 5500 Middelfart

CRECEA A/S
Kongsvang Allé 25
8000 Aarhus C
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK62357711
P nummer: 1002151684

Kontaktperson

AKØ
Anne Kathrine Ørnstrup
Marketing- og Projektkoordinator
akc@crecea.dk

Send til en kollega

0.074