23948sdkhjf
Del siden
Annonce

SnoerGlas til udfordrende energirenovering i Brønshøj

En helt speciel og bæredygtig løsning i glas og træ blev valgt i forbindelse med energirenoveringen af Energicenter Voldparken. Glarmestre Snoer og Sønner leverer de helt særlige vindueskonstruktioner.

Med et professionelt blik for de mest langtidsholdbare og energirigtige løsninger bliver Energicenter Voldparken i Brønshøj moderniseret efter alle kunstens regler. Den nedlagte skole, der i dag danner rammerne om lokale aktiviteter inden for natur og kultur, er nu ved at blive energirenoveret og blandt andet forsynet med energirigtige vinduer.

Det er en opgave med høj kompleksitet at modernisere de koblede vinduer, og opgaven kalder derfor på de specialistkompetencer inden for træ og glas, som Glarmestre Snoer og Sønner mestrer.

”Mange ville nok bare have udskiftet vinduerne med nye. Men man har heldigvis valgt en håndværksmæssig udfordrende og mere bæredygtig og energirigtig vej,” fortæller Torben Snoer med henvisning til Energicenter Voldparkens økologiske og bæredygtige profil.

”Byggeriet er født med koblede vinduer, men den udvendige påkoblede ramme forsvinder nu, hvor det gamle glas bliver erstattet med energieffektive ruder. Den oprindelige udvendige ramme af teaktræ bliver erstattet med et påskruet glasanslag, der bliver beklædt med bronzeret zink på ydersiden,” uddyber Torben Snoer.

I alt bliver 369 vinduer med koblede rammer energirenoveret. Der sættes nye energiruder i, vinduerne tilpasses, smøres og forsynes med tætningslister. En samlet løsning, der løfter vinduernes energital, samtidig med at den visuelle udformning og dimensionerne fremstår som oprindeligt.

Opgaven omfatter også udskiftning af 420 meter træbaldakiner. De eksisterende er udført i malet fyrretræ, mens de nye monteres i træsorten IPE, der er EUTR-godkendt bæredygtigt brasiliansk hårdttræ: En udfordrende opgave både snedkerfagligt og materialemæssigt.

”Vi indledte projektet med at lave indtil flere komplette mock-ups, så vi kunne teste og dermed finde ud af, præcis hvordan det bedst lod sig gøre. Samlet set er det en opgave, der ligger rigtig godt for vores håndværkskompetencer hos vores glarmester- og snedkerspecialister”.

Københavns Ejendomme er bygherre på renoveringen, og hovedentreprenøren er Hovedstadens Bygningsentreprise ApS.

Yderligere information: Torben Snoer, tlf. 3834 0311, Mail: ts@snoer.dk

Glarmestre Snoer og sønner A/S
Lærkevej 17
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10521203

Send til en kollega

0.094