23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Stadig mange fejl i den passive brandsikring i byggeriet

I modsætning til aktive brandsikringsanlæg skal den passive brandsikring ikke kontrolleres af tredjepart. Det betyder, at mange bygninger bygges og renoveres med et stort antal fejl, som kan have vidtrækkende konsekvenser i tilfælde af brand.

Det er bestemt ikke sikkert, at brandsikringen rundt omkring i byggeriet er, som den skal være. Det fortæller brandteknisk rådgiver hos DBI, Morten Steen Johansen, som har stor erfaring fra byggepladstilsyn og som skønsmand.  

 - Mens aktiv brandsikring som udgangspunkt også skal kvalitetssikres af tredjepart, inden den tages i brug, skal den passive brandsikring ’kun’ udføres i overensstemmelse med Bygningsreglementet. På mange byggepladser bliver den opgave bare ikke løftet – og ikke fordi de projekterende og tilsynsførende ikke kan finde ud af, hvordan en brandadskillende bygningsdel skal opbygges, men fordi det udførte arbejde ikke gennemgås i detaljer. Det gælder både ved gennemføringer, døre og sammenbygning af flere bygningsdele og medfører et lavere brandsikkerhedsniveau, end hvad Bygningsreglementet foreskriver som acceptabelt, siger Morten Steen Johansen.

Læs hele artiklen her.

DBI - Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut
Jernholmen 12
2650 Hvidovre
Hvidovre Kommune
Danmark
CVR nummer: DK65196816
P nummer: 1003159124

Kontaktperson

Send til en kollega

0.046