23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Industri & Design Forum 2016 samler 300 fagfolk

Temaet Future of Making Things og buzzword’et disruption trak fulde huse i Horsens og Roskilde, da NTI CADcenter endnu engang åbnede dørene til konferencen – Industry & Design Forum. I alt mødte 300 op til de to arrangementer i Horsens og Roskilde,

Disruption blev helt fra morgenstunden buzzword’et på NTI CADcenters efterårskonference, Industry & Design Forum 2016. Det stod klart, efter divisionschef i NTI Per Dissing-Larsen indtog scenen for at byde velkommen og sætte rammen for dagen.

Det hele går hurtigere og hurtigere. Vores verden er i forandring, og vi skal følge med – ellers bliver vi hægtet af. I de kommende år vil alt, hvad der kan digitaliseres, blive digitaliseret, og derfor er det vigtigt at begynde at tilegne sig de nye teknologier allerede nu, sagde Per Dissing-Larsen, inden han overlod ordet til futurist og virksomhedsrådgiver Lone Thier.
 

Disruption kan ske for alle
Fremtiden blev præsenteret i løbet af en hæsblæsende time, der ikke efterlod salen i tvivl om, at meget kommer til at forandre sig. Faktisk går vejen til udvikling og succes via forandring, for det er i spændingsfeltet mellem uforanderlighed og eksponentiel vækst, at disruption sker, fortalte Lone Thier. Før hun kom nærmere ind på hvorfor, prikkede hun dog til de fremmødte. For hvordan forstod de disruption, og hvad kunne disrupte deres virksomhed?

Buddene fra salen var mange, men kendetegnene for disruption er, at en eksisterende markedsudbyder bliver sendt i knæ af en ny, fordi de nyetablerede kan lave smartere varer eller services billigere, lettere og bedre. Det handler derfor om at lytte til og forstå kundernes behov, men også forstå hvilke værdier virksomheden sælger ud over produkterne, sagde futuristen.

I skal sætte jer selv i kundernes sko. Hvad forventer I så af jeres virksomhed? Husk at inddrage kunderne i udviklingsprocessen og husk også, at det, I skal sælge, er mere end produktet. Jeres virksomhed sælger også en værdi, for kunderne vil ikke bare betale afkast til aktionærerne. At forstå kundernes behov er en konstant proces, og med mindre man hele tiden flytter sig, taber man. Så bliver man på et tidspunkt offer for disruption.

Lone Thier bakkede sine udsagn op med et kig på nogle af de psykologiske processer, der har præget menneskets ageren siden stenalderen. For vi er en art, der i bund og grund holder af at gøre tingene ”som vi plejer”, men som kun vinder ved forandring. Et eksempel herpå kan være at skrive sine noter ind digitalt frem for på papir, for på den måde er de nemmere at dele med andre, forklarede Lone Thier. Et andet er at turde satse på nye idéer ved at have et foranderligt mindset. For kun de, der tør tænke nyt og arbejde sammen med andre, vil vinde på fremtidens marked, spåede hun.

 __________________________________________________________________________
Lars Bertelsen, salgsingeniør i vandværksafdelingen, Silhorko:
”Det har været en spændende dag, hvor jeg har fået inspiration og viden. Vi står overfor at skulle implementere et nyt software-program i mit firma, så de workshops, der handler om Cloud Based Engineering, har stor relevans for mig. Jeg er her sammen med nogle kolleger, og jeg tror formiddagens taler om disruption – specielt af Lone Thier – virkelig satte nogle tanker i gang hos os alle.
Jeg har været med på denne konference for år tilbage, og som altid er det et glimrende sted at møde andre fra branchen og hente inspiration og viden til hverdagen.”
__________________________________________________________________________

Robotter, printere og unikke designs er Future of Making Things
Lone Thiers udsagn blev i løbet af formiddagen yderligere uddybet af VP Roland Zelles fra EMEA, Autodesk. Han understregede, at hvis virksomheder vil være en del af fremtiden og ikke sorteres fra af disruption, så er det nødvendigt at give kunderne det, de vil have. Og helst hurtigere, bedre og billigere, end de forventer.

En måde at gøre det på er at begynde at forberede sig på at arbejde med robotter, 3D-printere og imødekomme kunderne med unikke designs. Med egen 3D-printer er det nemlig muligt at producere sko, tandkroner, høretelefoner, dele til fly og endda huse, der præcis dækker deres behov – hurtigt let og billigt, fortalte Roland Zelles.

Vi har tidligere arbejdet sammen med Airbus om at producere de skillevægge, der findes i fly. Ved at designe og teste dem for robusthed i vores programmer, kunne vi lave dem 25 kg lettere end de skillevægge, Airbus bruger i dag. Man vil kunne beregne, hvordan man bruger mindst muligt materiale til det bedste og stærkeste design, så meget af arbejdet vil ske på computeren forud for, at robotter og 3D-printere går i gang med selve produktionen. Tænk engang, hvor meget vægt og derved brændstof og CO2, man kan spare, hvis man reducerer vægten lige så meget på andre flydele.

__________________________________________________________________________
Eva Medum, CAD-ansvarlig, Metso Denmark A/S:
”Metso Denmark designer affaldsneddelere – maskiner, der skærer affald i mindre stykker. Til det har vi indgået en aftale om at anvende software fra Autodesk. I det daglige bruger jeg NTI CADcenters kurser, men en konference som denne er et godt sted at mødes med andre i branchen – netværke og hente erfaringer samt inspiration."
 
__________________________________________________________________________

One-size-fits-all er passé
Det er ikke kun store industrikunder, der kan se frem til mere brugervenlige og bedre designs i fremtiden, fortsætter Roland Zelles. Også privatkunder vil komme til at nyde godt af mere lokalt producerede varer.

Hvorfor skal forbrugere have en one-size-fits-all, hvis vi kan skabe fx høretelefoner, der passer præcis til deres ører? I fremtiden kan vi producere tingene ude i butikkerne på 3D-printere og robotter, så produkterne skal ikke engang sendes fra Kina, eller hvor de bliver produceret i dag.
For de virksomheder, der ønsker at give deres kunder en oplevelse ud over det sædvanlige, kan programmer, der gør det muligt at afprøve eller opleve produkter og services i virtual reality, købes. De kan også bruges af medarbejdere, når de skal teste produkter før produktion, og det var en mulighed Ole Jensen ikke havde overvejet før konferencen. Han er til daglig CAD-ansvarlig i udviklingsafdelingen hos Fritz Schur Energy i Skanderborg og siger:

- Tanken om at bruge virtual reality i mit arbejde har virkelig fanget mig. Det havde jeg ikke lige set komme, men det er smart, imponerende og nyt. Indtil videre har vi i Fritz Schur Energy købt en 3D-printer til at producere prototyper – det gjorde vi efter NTI CADcenter-konferencen for et par år siden, for jeg blev inspireret af Lieven Grauls tale om, hvad man kunne bruge den til.
 

Skyen bliver den nye arbejdsplads
Lieven Grauls, der er Autodesks tekniske manager for Nordeuropa, var også at finde mellem hovedtalerne i år. Han sluttede formiddagen af med at give en inspirerende gennemgang af de muligheder, der ligger i Autodesks og NTI CADcenters nyeste bud på en softwareløsning: Fusion Lifecycle. Programmet er Cloud-baseret, og det gør, at store mængder data kan gemmes og deles i skyen – uden at det optager plads på din pc. Alligevel kan du arbejde på det fra både pc, tablet og endda tilgå det fra en smartphone, og det er fremtidens løsning, fortalte Lieven Grauls.

Fremover vil ingeniører og konstruktører arbejde meget mere sammen med deres kunder om projekter. Derfor giver det mening, at man kan dele hele eller dele af en filsamling. Det giver god mening at få hyppig feedback, så man kan undgå fejl senere i produktionsprocessen. Det giver vores Product Lifecycle Management-program, Fusion Lifecycle, mulighed for.
Den nemme tilgængelighed til filer i skyen gør det også muligt at arbejde direkte i dem, om man står på byggepladsen, produktionshallen eller sidder på kontoret. Man kan kommunikere med kunder eller kolleger via dem, se på de samme filer i real-time og kommentere på nye input. Alt dette gør det muligt at ændre på et produkt kontinuerligt, men også at simulere produktet, så det kan opleves hurtigere, forklarer Lieven Grauls.

Der er ingen innovation uden simulation. Det er noget, ingeniører fremover skal bruge meget mere i hverdagen. Simulation handler om at få dine innovative ideer godt fra start – at se hvad der virker og ikke virker.
Med de nye værktøjer og simulationen kan designs personliggøres i langt højere grad – i samarbejde mellem virksomhed og kunder. Da dette er, hvad både Lone Thier og Roland Zelles forventer fremtidens marked vil have, lægger NTI CADcenter og Autodesk sig igen i spidsen for konkurrenterne med deres softwareløsninger. Det og opråbet til branchen om disruption gjorde indtryk på de 300 deltagere, der var mødt op til efterårets NTI CADcenters efterårskonferencer i Horsens og Roskilde. Det gav stof til eftertanke og nye idéer til, hvordan virksomhederne bag de 300 deltagere kan arbejde med Future of Making Things.

__________________________________________________________________________
Sussi Jensen, maskintekniker og indkøber, FSI power-tech:
”Det er min første NTI CADcenter-konference, men jeg kender NTIs kurser, og jeg deltager i erfa-møder ind imellem. Det er en god måde at netværke og møde andre i branchen. En dag som i dag har givet stof til eftertanke, og det får mig til at tænke ud over min egen virkelighed og dagligdag. Det er sundt ind imellem.” 
__________________________________________________________________________

NTI A/S
Lejrvej 15
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12252528
P nummer: 1009002266

Send til en kollega

0.062