23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny kran til færøsk entreprenørvirksomhed

ArtiCon, som er en af Færøernes største entreprenørvirksomheder, har fået suppleret maskinparken med en 250 tons fuldhydraulisk All Terrain-kran fra UN Mobilkraner.

UN Mobilkraner har de seneste 15 år varetaget salg og service på Færøerne, men det er første gang, virksomheden leverer til ArtiCon, som er en af Færøernes største entreprenør- og byggevirksomheder.

ArtiCon blev etableret i 2001 og har siden oplevet en væsentlig vækst, så virksomheden i dag beskæftiger omkring 200 medarbejdere. Med et forholdsvist lille marked som Færøerne har ArtiCon fra start fokuseret på at være en fleksibel entreprenørvirksomhed med brede kompetencer, og virksomheden løser i dag alle former for entreprenøropgaver, også som totalleverandør. Derfor har Articon i forvejen en stor maskinpark, som ud over den nye kran tæller et bredt spekter af entreprenørmaskiner.

Alsidig kran til alsidige arbejdsopgaver

ArtiCon fik i oktober leveret den nye kran – en Grove GMK5250L. En fuldhydraulisk og terrængående mobilkran, som både løfter tungt og kan række langt. Og som passer perfekt til ArtiCons varierende opgaver:

“Vi har i forvejen en 75 tons Rough Terrain-kran, men vi havde brug for en, der kan løfte mere. Den nye Grove-kran løfter meget mere, og den passer godt til vores behov og til terrænet her på Færøerne, hvor vi har mange stejle bakker, fordi den er meget mobil og nem at manøvrere,” fortæller Jón Sigurdsson, direktør og partner hos ArtiCon.

Også ArtiCons kranfører Johnny Thomassen er rigtig godt tilfreds med den nye Grove-kran og fremhæver ligeledes dens høje manøvredygtighed som et af de punkter, hvor den virkelig skiller sig positivt ud. Han nævner desuden UN Mobilkraners grundige oplæring i brugen af kranen:

”Efter kranen var blevet leveret fra fabrikken i Tyskland, opholdt jeg mig en uge i Danmark, hvor UN Mobilkraners personale lærte mig op i, hvordan kranen skal håndteres, og hvad den kan. Det har været fantastisk godt, og jeg følte mig virkelig godt klædt på til at komme i gang med at arbejde med kranen, da jeg vendte tilbage til Færøerne, fortæller Johnny Thomassen.

Den nye Grove-kran blev taget i brug i slutningen af oktober, og i øjeblikket bliver den brugt i forbindelse med byggeriet af et opdrætsanlæg for den færøske lakseproducent Bakkafrost. I løbet af den kommende tid er kranen tiltænkt at skulle assistere på yderligere to-tre store byggeprojekter, bl.a. i forbindelse med opførelsen af et nyt kraftværk for SEV, det offentlige energiselskab på Færøerne.

Service – et vigtigt parameter

At valget faldt på UN Mobilkraner som leverandør af ArtiCons nye mobilkran skete ud fra en helhedsbetragtning, hvor den færøske entreprenørvirksomhed med deres materielansvarlige og kranfører som sagkyndig vurderede en række forskellige muligheder med fokus på pris, fabrikat og ikke mindst service, som har været et afgørende parameter.

“Vi har været inde i en lang proces, og vi endte med at følge vores mavefornemmelse. Samarbejdet med UN Mobilkraner har fungeret godt. Vi føler, at de har gjort sig umage for at opfylde vores ønsker og behov. Blandt andet har de skræddersyet en serviceaftale, som gør, at afstanden mellem Danmark og Færøerne ikke er en hindring for et godt samarbejde, “ lyder det fra Jón Sigurdsson.

Med virksomhedens placering på Færøerne har det været vigtigt med en fornuftig serviceløsning, og hvor bl.a. medarbejderne på ArtiCons eget værksted har kunnet få oplæring og backup. Oplæring og sikker adgang til reservedele er en nødvendighed på så fjernt beliggende et sted som Færøerne, så det ikke er nødvendigt at hente leverandøren til virksomheden ved behov for småreparationer og service. Det vil for begge parter være både for dyrt og for tidskrævende.

“Vi har et rigtig godt værksted selv, hvor vi servicerer alle vores maskiner. Vores mekanikere har i forbindelse med samarbejdet etableret en kontakt til UN Mobilkraner, som fungerer som deres backup. Og så kommer de herop og assisterer med de større ting,” forklarer Jón Sigurdsson.

UN Mobilkraner A/S
Ternevej 4
8641 Sorring
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK24209245
P nummer: 1006409616

Kontaktperson

Send til en kollega

0.048