23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Professionel støjmåling gav bedre betonblander

DELTA hjalp Haarup Maskinfabrik med at få foretaget professionel støjmåling af en af deres betonblandere. Nu kan maskinfabrikken dokumentere over for sine kunder, at deres maskine er støjsvag, og at støjen fra produktet ikke kræver støjværn.

Haarup Maskinfabrik er en succesfuld producent af blandeanlæg til betonindustrien. For nyligt henvendte én af deres kunder i Tyskland sig til Haarup Maskinfabrik og bad om dokumentation for maskinstøjen for Haarup Maskinfabriks betonblander VM750L, så kunden kunne vise papirerne til Arbejdstilsynet i forbindelse med en arbejdsmiljøinspektion.

Da de pågældende støjmålinger for modstrømsblanderen var en del år gamle, besluttede Haarup Maskinfabrik at benytte lejligheden til at få opdateret deres dokumentation. Derfor bad de DELTA om at foretage nogle nye støjmålinger.

”Vores maskiner skal følge bestemmelserne i Maskindirektivet og overholde relevante standarder for de maskiner og anlæg, vi fremstiller. Selvom vi kender indholdet af bestemmelserne, havde vi brug for nogle eksperter, der kunne udføre målingerne korrekt,” fortæller Jan Kjær-Hansen, Technical Writer hos Haarup Maskinfabrik.

On-site-målinger
Udfordringen var, at modstrømsblanderen er en stor, tung maskine, der er svær at få bakset ind i et testrum. Derfor foretog DELTA målingerne on-site i Haarup Maskinfabriks produktionshal. Det betød, at der både skulle foretages referencemålinger af rummets indvirkning (som støjmålingerne blev korrigeret for) og støjmålingerne af selve maskinen i brug.

”Opgaven blev udført meget professionelt. DELTA’s konsulent satte sig grundigt ind i målemetoden beskrevet i C-standarden for betonblandere og gav os helt præcise anvisninger til måleopstillingen, fx hvor blanderen skulle placeres i forhold til vægge, loft og andet fast inventar, således at målingerne kunne gennemføres i vores produktionshal. De meget konkrete anvisninger var vigtige for os for at undgå, at der opstod nogle misforståelser undervejs,” udtaler Jan Kjær-Hansen.

Støjniveauet er nu dokumenteret
Resultaterne af målingerne blev modtaget positivt hos Haarup Maskinfabrik, som nu har dokumentation for, at støjen fra deres betonblandere ikke kræver, at man anvender støjværn.

Læs hele artiklen her

 

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Send til en kollega

0.063