23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny pulje skal sikre blå vækst

Danske virksomheder har nu mulighed for at søge midler i en nyoprettet pulje til demonstration af forretnings- og vækstmuligheder indenfor blå biomasse – tang og skaldyr.

Puljen kommer på baggrund af den netop offentliggjorte rapport om ‘Vækst i Blå Biomasser’, som Teknologisk Institut har bidraget til sammen med en lang række partnere.

I rapporten beskrives potentialerne i de blå biomasser for jobskabelse og vækst i danske virksomheder. Rapporten behandler også perspektiverne i tang og skaldyr, herunder som fødevarer, materialer og dyrkningssystemer, samt anvendelse af blå biomasser til husdyrfoder.

Rapporten er udarbejdet af Innovationsnetværket for Biomasse – INBIOM, FoodNetwork og Dansk Materiale Netværk samt Aarhus Universitet og Teknologisk Institut.

Ny pulje til vækst
På baggrund af denne rapport, bliver det nu muligt for danske virksomheder at søge midler i en nyoprettet pulje. Her skal de ansøgte midler gå til demonstration af forretnings- og vækstmuligheder indenfor tang- og skaldyrsaktiviteter. Det kunne eksempelvis være optimering af produktion via ny teknologi, innovativ udnyttelse af sidestrømme eller udvinding af højværdistoffer. 

Find rapporten og læs mere om puljen her

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Send til en kollega

0.062