23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hillerød kommune bekæmper graffiti

Flere tunneller og broer i Hillerød bliver anti-graffiti beskyttet af All Remove. Målet er mere tryghed i kommunen.

Når skolebørn skal krydse Frederiksværksvej i Hillerød, har de to valgmuligheder. De kan krydse den trafikerede vej, som især om morgenen og eftermiddagen er ekstra befærdet, eller de kan gå igennem en tunnel under vejen. 

Umiddelbart virker det mest fornuftigt at vælge tunnellen, men den har i lang tid været overmalet med graffiti, hvilket for mange føles skræmmende og ubehageligt. Især om vinteren, hvor det er mørkt om morgenen og igen tidligt på eftermiddagen, er det for nogle mere trygt at gå over vejen.

Vi går uden om tunnellerne
Hillerød Kommune er ikke den eneste kommune, hvor skolebørn og borgere føler sig utrygge over graffiti. I hele landet findes der utallige broer og tunneller, som er plastret til med graffiti, tags og andet hærværk. Det er almindeligt anerkendt, at den slags gadekunst gør folk utrygge – noget mange foretrækker at gå udenom i en stor bue.

Hillerød Kommune vil gøre nærmiljøet mere trygt
I Hillerød Kommune mener man ikke, at det er acceptabelt med den slags hærværk på offentlige broer og tunneller. Kommunen har derfor indgået en aftale med All Remove Danmark A/S om at holde tunnellerne under Frederiksværksvej, Herredsvej og Industrivænget fri for graffiti.

All Removes anti-graffiti beskyttelse danner en usynlig og beskyttende hinde, som ganske enkelt kan fjernes ved at spule med varmt vand. Der efterlades ingen spor efter hærværket, og bagefter kan All Removes medarbejdere påføre en ny hinde. Fordi medarbejderne kommer jævnligt forbi på faste intervaller og tjekker tunnelerne, kan al nyopstået graffiti blive fjernet omgående.

Kommuner over hele landet bekæmper graffiti
Hillerød Kommune er ikke alene om at tage kampen op imod graffiti. Odense Kommune har bekæmpet graffiti siden 2002 i samarbejde med All Remove. Men også i København, Aarhus, Svendborg og Kolding Kommune har man valgt at sætte ind imod hærværket. 

Bent Povlsen, vej- og parkinspektør i Odense Kommune, bekræfter: “Vi kan se, at vores strategi med at få fjernet hærværket inden for én uge har effekt. For Odense Kommune er det vigtigt, at byen fremstår ren og pæn, men nok så vigtigt er det, at turisterne som besøger byen, får en positiv oplevelse.”

All Remove Danmark A/S
Fabriksparken 23
2600 Glostrup
Glostrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20691247
P nummer: 1011765145

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047