23948sdkhjf
Del siden
Annonce

RIAS går foran med 3D-print

En af Danmarks mest avancerede 3D-printere bringer RIAS i front inden for produktion af komponenter i plast.

Gennem sin afdeling for forarbejdning af plasthalvfabrikata har RIAS en lang tradition for at levere komponenter til en bred kreds af industrier. Med anskaffelsen af en af Danmarks mest avancerede 3D-printere har virksomheden taget endnu et stort skridt inden for produktion af komponenter.
Stratasys 3D-printeren udmærker sig blandt andet ved at kunne printe i et bredt spektrum af materialer og farver. Blandt printerens unikke egenskaber er muligheden for at printe med food grade materialer og dermed betjene fødevaresektoren.

- Kun fantasien sætter grænser. Vi kan se, at markedet for 3D-print lige nu vokser kraftigt fra år til år, og vi ønsker at være first mover på det danske marked, siger Henning Hess, administrerende direktør i RIAS A/S.

Han peger på, at printeren – udover fødevaresektoren – kan sikre leverancen af komponenter til så vidt forskellige industrigrene som bilindustrien, flyindustrien og producenter af proteser. Blandt de første produktioner fra 3D-printeren er i øvrigt en leverance af komponenter til scannere, som det canadiske biblioteksvæsen anvender.

Den kostbare printer er placeret i RIAS’ forarbejdningsafdeling, og det er også i denne afdeling, at højt specialiserede opgaver i forvejen bliver løst af fagfolk og en stor maskinpark, hvor printeren blot er den seneste tilføjelse.

Produktion af komplekse emner
Hidtil har 3D-printere primært været brugt til at fremstille modeller og prototyper, og selv om RIAS også kan tilbyde denne service, så lægger Henning Hess vægt på, at printerens kapacitet åbner for en egentlig produktion af komplekse emner.

- Printeren giver os mulighed for at producere komplekse emner uden at gå på kompromis med kvaliteten. En konstant og høj varme i selve printerkammeret sikrer nemlig, at komponenterne får en homogen og hårdfør struktur. Hertil kommer de unikke muligheder, som 3D-print giver for at reducere vægten i de færdige produkter, uden at funktionen bliver mindsket. Printeren kan simpelthen frembringe strukturer, som ikke er mulige i konventionel produktion, siger Henning Hess.

Muligheden for at printe i én arbejdsgang indebærer samtidig, at produkter med flere løsdele, der tidligere skulle samles i en montageafdeling, nu er færdige i det øjeblik, de kommer ud af printeren. Det betyder sparede mandetimer.

Internationalt samarbejde
Da RIAS er en del af thyssenkrupp-koncernen, samarbejder virksomhedens 3D-specialister desuden med kollegerne i 3D-centret i Mülheim, Tyskland.

- Det betyder, at RIAS kan tilbyde SLS (selective laser sintering) og SLM (selective laser melting) printteknologien, som kollegerne i Tyskland har investeret i. Samarbejdet i thyssenkrupp-koncernen indebærer også, at vi er direkte involveret i INPRO, som forsker i og udvikler nye produktionsteknologier med sigte på forskellige industrier. Udover thyssenkrupp og dermed RIAS deltager kendte firmaer som VW, Mercedes-Benz, Siemens og Sabic i samarbejdet. Hertil kommer, at vi i Danmark har et godt samarbejde med forskere og studerende på Danmarks Tekniske Universitet, siger Henning Hess.

Forespørgsler om 3D-print kan rettes til: Henrik Jacobsen, 3D print engineer, 22 73 66 28, 3dprint@rias.dk

RIAS A/S
Industrivej 11
4000 Roskilde
Roskilde Kommune
Danmark
CVR nummer: DK44065118
P nummer: 1003080688

Kontaktperson

CJ
Christen Johansen
Marketing teamleder
+45 29866747 lfj@rias.dk

Send til en kollega

0.048