23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fra offshore til hospitaler

Normalt bruges brandtætningerne fra Roxtec inden for offshore, skibsfart og industri, men hvorfor ikke bruge teknologien på hospitaler?

Oprindeligt er brandtætningen udviklet og brugt på skibe og offshore og blevet populært på grund af den unikke multidiameter-teknologi. På det seneste er brandtætningen fra Roxtec blevet brugt i en helt anden sammenhæng, sygehuse og renrum.
Både arkitekter, ingeniører og installatører på hospitalerne, ser fordelene ved Roxtecs multidiameter-teknologi, der bl.a. giver øget sikkerhed og fleksibilitet og reducerede driftomkostninger. Derfor er Roxtec's løsninger bl.a. brugt som tætning på DNS datacenter i Skejby og sideløbende været i tæt dialog med bygningsrådgivere på Hvidovre Hospital og Odense Universitetshospital. 

Roxtecs modulsystem er fuldstændigt tæt, og modstår både ild, røg, vand og gas. Brandtætningen bygges op af moduler, som sættes op side om side i en stålramme, som holdes tæt ved komprimering med en wedge. Denne kombination hindrer effektivt spredning af brand, røg og brandfarlig gas, og dermed forhindrer potentielt store skader og eksplosioner. På denne måde beskyttes værdier og mennesker mod de farer der opstår under brand og samtidig undgår omkostninger i forbindelse med dette. Yderligere er brandtætningen fleksibel og har indbygget ekstrakapacitet, så de let kan åbnes, nye kabler trækkes, hvorefter de lukkes tæt igen. Systemets få modulstørrelser bidrager også til en god økonomi og erfaring viser, at en Roxtec-brandtætning typisk er tjent ind på under end fem år.

Omfattende installationer
På moderne hospitaler er der ofte mange tekniske installationer, som giver mange kabeltræk, hvilket er en udfording i et byggeri som et hospital. dagligt trækkes der kabler gennem brandskæl hvormed brandbarrieren brydes.
Systemet er CE-certficeret og EX-mærket og opfylder alle gældende brandsikkerhedskrav på markedet. 
"Vores system har især berettigelse på steder, hvor der er behov for at gennemføre en effektiv risikostyring", forklarer Morten Gustavsen. "I første omgang er det vigtige hovedføringsveje til serverum, teknikrum, renrum, laboratorium, hvor kabler føres ind i bygninger fra det omgivende terræn, og i facade eller tag". 

Roxtec Denmark ApS
Huginsvej 3
3400 Hillerød
Hillerød Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34058032
P nummer: 1017287369

Kontaktperson

LK
Lasse Kohrtz
Segment Manager Infrastructure & Industry
+45 42686636 lasse.kohrtz@roxtec.com

Send til en kollega

0.048