23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Betonlasur til Geiserne

Nyt byggeri i Horsens holdes rent og kridhvidt takket være imprægnering med farvepigment

På Havnetrekanten i Horsen skyder to nye ”gejsere” op ad jorden. To moderne højhuse på 11 etager, der tårner sig mod himlen som markante monomenter klædt i hvidt. Projektet hedder Geiserne og er tegnet af Arkitema Architects.

Udfordrende omgivelser
Horsens Havn er en af de ældste havne i Danmark, og derfor ønskede arkitekterne at genskabe havnens gamle, hvide siloer. Men at opføre et hvidt betonbyggeri langs havnefronten var udfordrende:

”Når man som entreprenør hører om hvid beton i et havnemiljø, hvor der er skov indenfor ca. 4-500 meter, og der er store fragtskibe, som kommer med foderstoffer, der støver, og så videre, så er man nødt til at gøre et eller andet ved facaden, hvis den også skal være pæn om nogle år,” siger Morten Langhoff-Jensen, projektchef hos CASA.

Beton er ikke bare beton
Altanerne gav entreprenøren endnu en udfordring. Betonen i altanerne skulle nemlig have en højere styrke, og derfor måtte man bruge et andet betonmateriale.

”De to betonmaterialer er fra naturen ikke ens. De er faktisk meget svære at få til at ligne hinanden,” fortsætter Morten Langhoff-Jensen, ”allerede på et meget tidligt tidspunkt var vi derfor klar over, at der skulle gøres et eller andet ved facaden.”

Hvid betonlasur
Valget faldt på All Removes betonlasur, Faceal Color, der både bevarer betonstrukturen og beskytter bygningen mod smog, smuds, alger og snavs.

”Det skulle ikke være en hvidmalet bygning. Man skulle kunne se, at det var et betonbyggeri. All Remove havde en behandling, som kunne bibeholde betonstrukturen i facaden. Ved at bruge Faceal Color kunne vi få ensartethed i byggeriet. Og som ekstra bonus er det også smudsafvisende. Alt i alt var det et fornuftigt produkt,” slutter Morten Langhoff-Jensen.

All Remove Danmark A/S
Fabriksparken 23
2600 Glostrup
Glostrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20691247
P nummer: 1011765145

Kontaktperson

Send til en kollega

0.078