23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hangar 1 er landet i Københavns Lufthavn

Kingo har væltet Hangar 1 i Københavns Lufthavn for at effektivisere nedbrydningsarbejdet af den omfattende bygning.

Kingo har siden september 2016 arbejdet med miljøsanering og nedbrydning af Hangar 1 i Københavns Lufthavn for at give plads til en ny Finger E. Den omfattende bygning havde et spænd på godt 80 meter og en højde på 25 meter, som gjorde det vanskeligt for selv Kingos store gavemaskiner at nå de øverste bygningsdele. Derfor besluttede nedbrydningsvirksomheden at bringe den store hangar ned i højde. Det skete torsdag d. 09/02 hvor Hangar 1 ”landede” efter planen i Københavns lufthavn.

Af sikkerhedsmæssige årsager var nedtagningen af hangaren nøje planlagt. Blandt andet var to store Falck-biler spændt for bygningen, som kunne trække konstruktionen i den rigtige retning, hvis det blev nødvendigt. Også to store gravemaskiner var kørt i stilling til at skubbe.

”Arbejdet var af sikkerhedsmæssige årsager nøje tilrettelagt. Der måtte bl.a. ikke være vind, som kunne få støvet til at spredte sig til lufthavsområdet og påvirke flytrafikken,” fortæller Richard Kristensen, Kvalitets- og Miljøchef i Kingo.

Inden den store hangar kunne lægges ned, blev konstruktionen sikret med vindkryds. Efterfølgende blev de afstivende byggeelementer fjernet, og de bærende søjler blev svækket med indhak. På den måde sikrede Kingo også faldretningen. Da vindkrydsene blev klippet over faldt bygningen sammen som planlagt, og Kingo kan nu nå de resterende konstruktionsdele med maskinerne og plukke jernet ud af byggematerialerne.

Det rådgivende ingeniørfirma ISC bidrog med kvalitetssikring af plan og beregninger.

Kingo har erfaring med lignende opgaver fra nedbrydningen af BASF og Vestkraft.

Kingo Karlsen A/S
F.L. Smidths Vej 17
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21791733
P nummer: 1001783308

Kontaktperson

VRO
Vibeke Reimer Olsen
Analytisk koordinator
+45 25169161 vro@kingo.biz

Send til en kollega

0.047