23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nyt tag bidrager til lavere energiregning

Tagpap, isolering og solceller er en stærk kombination – også på et ældre hus

Det behøver ikke være dyrt eller besværligt at gøre et halvfjerdserhus energirigtigt – og det kan oven i købet gøres med et meget smukt resultat.

Sådan en løsning valgte en husejer fra Studstrup nord for Aarhus tidligere i år. Leo Rasmussen og hans kone havde købt et hus årgang 1972, som skulle have renoveret taget, og parret valgte at kombinere renoveringen med ekstra isolering, solceller og en helt ny og smuk tagdækning, der får naboer og forbipasserende til nikke anerkendende.
Med tagpap fra Phønix Tag Materialer valgte parret nemlig en glatdækning af hele det nye tag. En usædvanlig løsning med et særdeles flot resultat.

-De gamle betontagsten på huset var blevet porøse og forvitrede, hvilket havde givet fugt i spær og lægter. Det vidste vi godt, da vi købte huset, og vi ville have noget andet end tagsten. Med en glatdækning af sort tagpap får huset et mere enkelt og alligevel personligt udtryk, og siden har flere af vores naboer hentet tilbud hjem på noget lignende, siger Leo Rasmussen.

Mange huse af den årgang skal i disse år have renoveret taget, fordi de oprindelige tagsten skal skiftes ud. Her anbefaler Leo Rasmussen altså tagpap; ikke kun fordi det giver et anderledes udtryk end de traditionelle tagsten eller plader, men også på grund af holdbarheden og tætheden.

Parret i Studstrup kombinerede det nye tag med indblæsning af et ekstra lag mineraluld på loftet og efterfølgende montering af solceller. Den ekstra isolering er i dag lovpligtig efter bygningsreglementet BR 2015, som kræver at man isolerer op til gældende norm, når tagdækningen bliver skiftet. Til gengæld er timelønnen til indblæsningen fradragsberettiget. Og med et glatdækket tag var isoleringen en nem og overkommelig opgave, understreger Leo Rasmussen – og det samme gjaldt i forhold til solcellerne.

-Mange vælger listedækning, når de lægger tagpap på et hus, og det har også sine fordele. Men kvaliteten og tætheden ved glatdækning er mindst lige så god, og når der ikke er lister på taget, er det langt lettere og hurtigere at lægge solcellerne. Du skal ikke tilpasse solcellerne til listernes placering, og det sparer både tid og penge, siger Leo Rasmussen, der tilføjer, at solcellerne er monteret uden at bryde igennem den nye tagpap.

Ideen med at lægge solceller på huset har to funktioner: Det øger husets værdi og hjælper til at betale elregningen.

-Huset har en pool i haven, og det giver en høj elregning på grund af pumperne. Solcellerne producerer en stor del af den strøm, vi skal bruge, og hele anlægget vil være tilbagebetalt på mindre end syv år, oplyser Leo Rasmussen, der selv er ansat hos Phønix Tag Energi.

Også på en anden måde – ud over isolering og solceller – sparer den lille familie en del på energien de kommende år.

-Det nye tag er vedligeholdelsesfrit de første mange år. Vi skal altså ikke bruge en masse tid på huset, men kan gøre en masse andre ting, der er meget sjovere, siger Leo Rasmussen.

Yderligere oplysninger hos Phønix Tag Materialer, kundeservice på tlf. 79 96 21 00.

Phønix Tag Materialer A/S
Vester Allé 1
6600 Vejen
Vejen Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25711785
P nummer: 1008017065

Kontaktperson

SSP
Sarah Søgaard Poulsen
Marketingassistent
+45 24841375 tsh@phonixtagmaterialer.dk

Send til en kollega

0.065