23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Stor efterspørgsel på ABB’s kurser i processikkerhed

Sikkerhed er i dag en konkurrenceparameter.

Et højt sikkerhedsniveau både personligt og i virksomhedens processer er i dag afgørende for, om kunder vælger din virksomhed fra eller til. ABB i Danmark udbyder en række kurser i processikkerhed, herunder Functional Safety og High Integrity, som netop nu oplever stor efterspørgsel i ind- og udland.

- Kan du komme til Italien i næste uge? Vi står med en kunde, der har brug for et kursus i High Integrity asap. Omtrent sådan lød beskeden fra ABB i Italien til Carsten Bo Jensen, projektingeniør og underviser fra ABB’s Learning Center i Odense. Selvom han stod med det ene ben i Abu Dhabi, lykkedes det i løbet af kort tid også at få arrangeret et kursus i Milano, herunder at få sendt udstyr af sted til kurset til stor tilfredshed for den italienske kunde.

Blandt få eksperter i Norden
Med over 30 års erfaring i processikkerhed er ABB Danmarks Learning Center blevet en efterspurgt undervisningsenhed af såvel interne kolleger som kunder. Enheden er registreret som kursusholder hos TÜV Rheinland og har opnået særlig ekspertcertificering, som kun ganske få har i hele Norden.

- Sikkerhed er i dag en afgørende konkurrencefaktor. Man kan overordnet opdele sikkerhed i to; personsikkerhed og processikkerhed. Personsikkerhed omhandler personlige værnemidler, såsom briller, handsker og sikkerhedssko. Processikkerhed indeholder Functional Safety, der har en risikobaseret tilgang til at kontrollere potentielt farlige forhold. Og det er denne del, vores kurser er koncentreret omkring, forklarer Henrik Skovsgaard, Functional Safety Ekspert (TÜV Rheinland #161/11, SIS) hos ABB.

- På vores Functional Safety-kurser underviser vi vores kursister i denne risikobaserede tilgang til, hvordan man kan kontrollere potentielt farlige forhold i procesanlæg, og kurserne giver mulighed for TÜV Rheinland-certificering, fortæller Henrik Skovsgaard.

Functional Safety er relevant i alle procesanlæg, hvor der er en risiko for, at mennesker, miljø eller anlæg kan skades. Det gælder fx kraftværker, fjernvarme, olie og gas, forbrændingsanlæg, raffinaderier, farmaceutisk og kemisk industri.

Kurser og kursusmateriale er godkendt af TÜV Rheinland. Kurserne er relevante for alle, der arbejder med processikkerhed. Functional Safety følger standarderne IEC 61508 og IEC 61511.

 

ABB A/S
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31371716
P nummer: 1002887225

Send til en kollega

0.392