23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny kran-model til gammel kending

Med leveringen af den nye Grove mobilkran til vognmandsvirksomheden Bomholt var der tale om en fortsættelse af et mangeårigt leverandørsamarbejde.

Den nye kran var til gengæld ikke nogen gammel kending, men derimod en helt ny 200 tons Grove-model og tilmed den første af sin størrelse i Danmark.

UN Mobilkraner leverede den nye Grove 200 tons GMK5200-1 til vognmandsvirksomheden Bomholt i Brabrand i starten af april. De to virksomheders samarbejde blev indledt helt tilbage i 2002, da vognmandsfirmaet købte deres første mobilkran, en 80 tons Ormig-kran monteret på et Scania-chassis. Dengang valgte man ifølge administrerende direktør hos Bomholt, Peter F. Nedergaard, UN Mobilkraner som leverandør, fordi kranvirksomheden har de samme grundlæggende værdier som vognmandsvirksomheden selv: 

”Vi valgte i sin tid UN Mobilkraner, fordi de er nytænkende og servicemindede – ligesom vi selv føler, at vi er. Den kran, vi købte dengang, har nu gjort tro tjeneste i 15 år, og i alle årene har UN Mobilkraner leveret en solid service. Derfor var det heller ikke et svært valg, da vi skulle vælge leverandør af den nye kran,” lyder det fra direktøren.

Første af sin størrelse i Danmark
Peter F. Nedergaard fortæller, at den gamle Ormig-kran efterhånden var blevet forældet og for lille, hvorfor man valgte at opgradere kran-kapaciteten ved at udskifte den med en Grove 200 tons mobilkran. Og kapaciteten blev med den nye kran udvidet ret så betydeligt. 

Hos Bomholt faldt valget nemlig på en helt ny Grove-model – en GMK5200-1, som tilmed er den første af sin størrelse i Danmark. Modellen har kun 1 motor i stedet for 2, hvilket er en stor fordel i forhold til blandt andet service og reservedele. Og så har den en væsentligt større løfteevne og rækkevidde end den 15 år gamle Ormig-kran, som den afløser, fortæller Peter F. Nedergaard: 

”Den nye kran har en maksimal løfteevne på 200 tons og en maksimal løftehøjde på 84 meter. Det er en væsentlig forbedring i forhold til den gamle kran.” Herudover har kranen fjernstyring af alle funktioner, så kranføreren kan bevæge sig til at få det bedste overblik. 

Lille venderadius og forbedret løfte- og rækkeevne
Inden den nye kran blev sat i drift var kranfører Michael Bomholt og hans kollega Henning Andersen begge på et 3-dages kursus hos UN Mobilkraner i Sorring. Her fik de en grundig gennemgang af mobilkranens funktioner og blev oplært i driften af den. 

Kranen, som nu har været i brug i godt en uge, vækker ifølge Peter F. Nedergaard allerede stor begejstring hos kranførerne, ikke mindst på grund af dens manøvredygtighed med en lille venderadius og mulighed for sidelæns kørsel. Og så selvfølgelig dens store løfte- og rækkeevne. Grove-kranen er tiltænkt en rolle som allround-kran og kommer blandt andet til at skulle assistere ved bygge- og anlægsarbejde, transport af både, pavilloner m.m.

UN Mobilkraner A/S
Ternevej 4
8641 Sorring
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK24209245
P nummer: 1006409616

Kontaktperson

Send til en kollega

0.171