Byggeri Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik  
 

Cowi og Dissing+Weitling i norsk samarbejde

Det rådgivende ingeniørfirma Cowi og arkitektfirmaet Dissing+Weitling har sammen vundet en norsk kontrakt på detailprojektering og projektopfølgning på en lang klapbro i Trondheim.

Cowi og Dissing+Weitling skal sammen projektere en lang klapbro på 135 meter i Trondheim, der skal krydse Nidelven. Broen skal stå færdig i 2008.

De danske firmaer vandt projektet blandt tre prækvalificerede forslag af det norske vejvæsen. Det oplyser ingeniøren.

Læs også: Cowi på ingeniørjagt

- Ud over at broen buer en smule for at fremstå mere elegant for både trafikanter og dem, der færdes omkring den, har vi i designet lagt vægt på at fylde både opad og nedad. Finnen på klapfaget korresponderer således med de fire vouter under broen, der har som funktion at udjævne det koncentrerede tryk fra broens støttepiller, siger Cowis projektleder, Ib Blom Andersen til avisen.

Læs også: Cowi vil slå rekordåret 2013

Det norske vejvæsens dommerkomite udtaler i forbindelse med udvælgelsen af vinderen, at de danske firmaer har forstået at få alle broens konstruktionselementer til at spille godt sammen.


Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 23.217 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:
Har din virksomhed lærlinge?
Kommentarer (0) | Se tidligere

Lidegaard erkender fejl i alt for dyr solcellesag

18. september 2014 10:55

2 kommentar(er) Lovgivningssjusk kan medføre en merregning på 4,2 mia. kr. til solceller, konkluderer Rigsrevisionen, der med sin rapport retter en skarp kritik mod den tidligere klima- og energiminister. En kritik som Martin Lidegaard tager til sig og beklager.

Byggebranchen vil tage større samfundsansvar

18. september 2014 10:03

Nyt charter skal bidrage til bedre arbejdsforhold, bæredygtighed, samarbejde og interessentdialog i den ca. 200 mia. kr. store ejendoms-, bygge- og anlægsbranche i Danmark.

Bortfaldet præmieordning koster lærepladser

18. september 2014 09:29

Hver anden SMV'er tager færre lærlinge, efter at præmie- og bonusordningen er bortfaldet. Det viser en ny undersøgelse fra HåndværksrådetSe alleLokalnyheder - Hele landet Ændre område

Messe vil fange boligejerne

18. september 2014 13:55

Kulturcenter Limfjord i Skive slår dørene op til en Bolig- og Energimesse, der kan være en kærkommen inspiration for boligejerne, som går med energieffektiviseringstanker.

Hurtigt arbejde på Vestfyn

18. september 2014 14:00

Tredje spor på Den Fynske Motorvej mellem Nørre Aaby og Middelfart vindes den 6. oktober, flere måneder tidligere end planlagt.

Rejsegilde på Gudenå Hospice

18. september 2014 13:15

Det kommende Gudenå Hospice rejser sig i Brædstrup. Mandag eftermiddag, den 15. september, blev der holdt officielt rejsegilde på byggeriet, der efter planen står klar den 1. april med 9 pladser.

Nyt teater på vej i Holbæk

18. september 2014 10:21

Overvejelser om opførelsen af et nyt multi-teaterhus på Holbæk Havn til blandt andet Holbæk Teater, som står foran en dyr renovering af de nuværende bygninger.

Vinder fundet til Svendborgs nye retsbygning

18. september 2014 10:08

Bygningsstyrelsen har i samråd med Domstolsstyrelsen og Retten i Svendborg nu udvalgt et vinderprojekt til at opføre et nyt tinghus i Svendborg som et OPP-projekt.

Byggedirektør: Noget af det bedste i 25 år

18. september 2014 09:50

Kun seks måneder efter første spadestik kunne Sydkystens Boligselskab fejre rejsegilde for deres nye boligafdeling i Ishøj, 31 familieboliger med udsigt over Køge Bugt.

Stadionprojekt bliver pakkeløsning

18. september 2014 09:00

Opførelsen af Jysk Park, Silkeborgs kommende stadion, bliver opdelt i udbudspakker med fag- og storentrepriser, lyder det fra politikerne i Silkeborg.

Byudvikling skydes i gang med ny trafikterminal

18. september 2014 08:20

En ny trafikterminal i Frederikshavn skal åbne byen og dermed sparke gang i byudviklingen, lyder det fra rådhuset, hvorfra der netop er sendt en lokalplan for terminaludbygningen i høring.

Syv etagers p-hus på vej i Lyngby

17. september 2014 15:01

Kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk ser positivt på Nordea Ejendommes ønske om at opføre et parkeringshus i seks-syv etager ved Hollandsvej i Lyngby. Lokalplan nu sendt i høring.

Ja til 6.000 m² hoteludvidelse på Vestfyn

18. september 2014 07:00

Middelfart byråd har vedtaget en ny lokalplan for en udbygning af Fjelsted Skov Kros kursusfaciliteter og hotelkapacitet endeligt.

Se alleMedlemmernes egne nyheder

Har du ikke fundet drømme jobbet endnu?

18. september 2014 13:06
Profilpartners ApS

Så giv ikke op, men kontakt Profilpartners!

Ven­tila­tion­sover­vågning mindsker energiforbruget markant i verdens største ce­mentla­bora­torium

18. september 2014 00:00
KE Fibertec AS

Via præcis overvågning af teks­tilka­naler­ne på FLSmidth R&D Center Dania med KE Fibertecs InTex-system er det lykkedes Caverion at indkassere markante e­nergi­bespa­relser på ventilationen

Firmajulegaver

18. september 2014 09:56
Økoladen ApS

Spar penge på fordyrende mellemled når du køber firmajulegaver!

17. september 2014
16. september 2014