23948sdkhjf

Første spadestik til milliardbyggeri i Ørestad Syd

Lørdag 8. marts tager teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam første spadestik til SEB Pensions milliardbyggeri, som i 2010 bliver arbejdsplads for 1300 ingeniører og andre ansatte i Rambøll.
Rambøll får nyt domicil i Ørestad. Projektet på 40.000 m2 er blandt de største danske domicilbyggerier de kommende år. Dissing+Weitling er arkitekter, og byggeriet bliver domineret af en stor, indre ’gågade’ – med inspiration fra den berømte Rambla i Barcelona.

Lørdag 8. marts tager teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam første spadestik til SEB Pensions milliardbyggeri, som i 2010 bliver arbejdsplads for 1300 ingeniører og andre ansatte i Rambøll.

Kraftig international vækst og hård kamp om de bedste medarbejdere har fået Rambøll – Nordeuropas største rådgivervirksomhed – til at forlade den nuværende hjemmebane nord for København og slå sig ned i nye og åbne lokaler på Hannemanns Allé over for Ferrings karakteristiske sorte højhus i den sydlige del af Ørestad.

Nordens største vejkryds
Bydelens fremtid som regionalt vækstområde har gjort grunden interessant for SEB Pension som bygherre/udlejer og for Rambøll som hovedlejer. Byggeriet ligger ved Nordens største vejkryds - tæt på metro, regionaltog, motorvej og lufthavn. Dermed er det let at komme til og fra arbejdspladsen fra hele Øresundsregionen.

- Vi forventer i samarbejde med Rambøll at skabe et meget fleksibelt hus. Kombineret med den fantastiske beliggenhed bliver det en god og langsigtet investering for vores 300.000 pensionskunder, siger Peter Mering, ejendomsdirektør i SEB Pension.

Med omkring 40.000 m2 bliver det nye milliardbyggeri et af de største danske domicilprojekter de kommende år. Rambøll lejer cirka 34.000 m2, mens de øvrige 6.000 m2 skal lejes ud til andre.

Blandt naboerne til SEB Pension og Rambølls kommende byggeri er Ørestad station, indkøbscentret Field’s, Copenhagen Towers (kompleks med hotel og kontorer, tegnet af Dissing+Weitling samt britiske Foster + Partners) samt Ørestad Downtown-området med hotel og boliger, baseret på en masterplan af Daniel Liebeskind.

Fakta om byggeriet
Byggeriet er med cirka 40.000 m2 og en projektsum over en milliard kroner et af de største danske domicilbyggerier i disse år. Det står færdigt i 2010.

Rambøll bliver hovedlejer – rådgivningsvirksomheden flytter sit hovedsæde og omkring 1300 ansatte fra Virum til Ørestad. De øvrige 6000 m2 skal udlejes til andre.

Projektet udføres i partnering-model mellem SEB Pension (investor), Rambøll (hovedlejer og samtidig teknisk rådgiver), entreprenøren E. Pihl & Søn A/S og arkitektfirmaet Dissing+Weitling

Første spadestik-arrangement lørdag 8. marts kl. 11-13 på Hannemanns Allé.

Kilde: E. Pihl & Søn A/S - www.pihl-as.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.132