23948sdkhjf

Bygherrerne skal lære af hinandens gode erfaringer

De offentlige bygherrer skal dele viden og lære af hinandens gode erfaringer. Erhvervs- og Byggestyrelsen lancerer derfor en bedste praksis-hjemmeside, hvor bygherrer kan finde gode råd til byggeprocessen og læse om andre bygherrers gode erfaringer.
Viden i byggeriet er i høj grad personbåret og erfaringsbaseret. Det giver en langsom overførsel af læring og viden fra ét byggeri til et andet. Andre konsekvenser kan være tids- og budgetoverskridelser, fejl, mangler og konflikter mellem bygherre og virksomheder.

For at styrke videndelingen mellem de offentlige bygherrer har Erhvervs- og Byggestyrelsen udarbejdet en bedste praksis-hjemmeside, som giver bygherrerne mulighed for at lære af hinandens gode erfaringer – og undgå unødvendige fejl, som er til gene for såvel bygherrerne som virksomhederne.

Direktør Finn Lauritzen, Erhvervs- og Byggestyrelsen:

- Bygherrerne bærer en del af ansvaret for, at der både er for mange fejl og mangler i byggeriet og tids- og budgetoverskridelser. Alt for ofte anvendes der upræcise udbud, for pressede tidsplaner, manglende styring osv. Og det sker, selv om der faktisk findes masser af viden og værktøjer om netop de emner. Bedste praksis-hjemmesiden er et forsøg på at øge videndelingen mellem bygherrerne.

Bedste praksis initiativet har ikke til formål at diktere byggeriets parter bestemte fremgangsmåder, men er et forsøg på at systematisere og samle byggeriets traditionelle dyder og innovative tanker. Kort sagt bedste praksis skal skabe rum for nytænkning – men der skal bygges videre på de gode erfaringer, som vi allerede har.

På nuværende tidspunkt består hjemmesiden af en bygherrevejledning, som er en form for håndbog over hele byggeprocessen, eksisterende vejledninger og konkrete værktøjer som fx skabeloner til kontrakter. Derudover udarbejdes en række bedste praksis manualer, som baseres på offentlige bygherrers viden og konkrete erfaringer.

Bedste praksis-materialet er samlet på den nye hjemmeside: www.bedstepraksisibyggeriet.dk

Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188