23948sdkhjf

Ambitiøs gazelle fejrer jubilæum med ny opfindelse

Uretek - der lever af at stabilisere gulve og fundamenter - er for femte gang i træk blevet kåret til gazellevirksomhed. Den unge virksomhed hviler dog på ingen måde på laurbærrene.
Kun 1 % af de ca. 11.000 deltagere i gazellekonkurrencens 14 år har fået fem gazeller - og endnu færre har fået fem gazeller fem år i træk. Derfor er Uretek noget ganske specielt set med gazelleøjne.

Set med en entreprenørs øjne er det også noget ganske særligt, der igen har gjort Uretek til gazelle-virksomhed:

- Vi tilbyder en unik service til stabilisering af bygninger, for vores metode tillader os at udføre stabiliseringsarbejde uden opgravning. Og det er der mange, der foretrækker - på den måde sparer vi tid og penge for både os selv og for kunden, forklarer medejer Kent Steffensen.

Ny stabiliseringsmetode
Den femte gazelle går til Uretek samme år, som virksomheden kan fejre ti års jubilæum. Men selvom stoltheden er stor, foregår fejringerne af henholdsvis gazelle og jubilæum ikke tilbagelænet.

- Vi har gennem årene lært, hvornår vores metode kommer til kort, og det kompenserer vi nu for med en ny stabiliseringsmetode, så vi kan hjælpe alle, der henvender sig til os, fortæller Ivan Steffensen, der er den ældste halvdel i Ureteks far og søn ejerduo.

Han refererer her til de såkaldte skruepæle, der er stålpæle med skruede plader.

Det specielle ved disse er, at man skruer pælene i jorden, hvorefter man fæstner dem til fundamentet. Fordi pælene skrues i - frem for at slå - undgår man skadelige vibrationer for de omkringliggende huse. Måden, hvorpå pælene placeres med entreprenørmaskiner, gør det samtidig muligt at bruge dem på trange steder og på skråninger.

- Med skruepælene kan vi komme langt ned i jorden - mere end 20 meter. Det kan vi ikke med Ureteks metode, da vores ekspanderende materiale når at størkne, inden den dybde nås, siger Kent Steffensen og forklarer, at metoden også kan bruges til lave fundamenter til fx skorstene og master.

Kilde: Uretek

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11